Az amerikai /The American/

11
571

Jack (George Clooney) egy agyafúrt bérgyilkos hosszú halállistával, aki folyamatosan mozgásban van, és minden oldalról bebiztosítja magát. Amikor egy svédországi munkája balul sül el és vadászni kezdenek a fejére, közli a kapcsolattartójával, hogy következő megbízása egyben az utolsó lesz. Jack egy festői szépségű, hegyek közt található középkori olasz kisvárosba menekül, ahol talán nem találnak rá. Itt vár rá következő feladata, hogy készítsen egy fegyvert egy titokzatos Mathilde (Thekla Reuten) nevű nőnek. A biztonságosnak tűnő hely megnyugtatja Jack-et, barátságba kerül a helyi pappal, Benedetto atyával (Paolo Bonacelli), és még egy gyönyörű nővel, Claraval (Violante Placido) is szenvedélyes kapcsolatba kezd. Azonban a túlzott bizalommal Jack a saját biztonságát teszi kockára. © filmtrailer.hu


Az amerikai /The American/Film adatlap

Eredeti cím: The American
Bemutató (USA): 2010. szeptember 1.
Magyar cím: Az amerikai
Magyar bemutató: 2010. október 28.
DVD megjelenés (HUN): 2011. március 17.
Műfaj: Dráma, Thriller
Rendező: Anton Corbijn
Forgatókönyvírók: Martin Booth, Rowan Joffe
Szereplők: George Clooney, Thekla Reuten, Irina Björklund, Violante Placido, Paolo Bonacelli
Filmstúdió: Focus Features


Az amerikai /The American/ film képek:
Az amerikai /The American/ előzetes /Trailer, HQ/Az amerikai /The American/ előzetes #2 /Trailer B, HQ/Az amerikai /The American/ TV Spot /HQ/Az amerikai /The American/ film klippek /HQ/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap


11 HOZZÁSZÓLÁS

  1. nem nézem meg az elözetest, de valszeg az összes pillanat ami a filmben érdekes és történik is benne valami az benne van az elözetes 3 percben, elég azt megnézni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ