Avatar

45
1168

James Cameron rendező/forgatókönyvíró legújabb Sci-fi-jével, az  “Avatar”-ral a 22. századba, a Pandora nevű holdra viszi el nézőit. A világ ami egy óriási gázbolygó körül kering, és az emberek számára belélegezhetetlen a levegője. Egy lebénult tengerészgyalogos (Sam Worthington) elfogadja a lehetőséget, hogy Avatar legyen, egy genetikailag módosított hibrid, akit mentális úton mások irányítanak – és így segítsen a kapcsolatfelvételben az egzotikus világ különös lakosaival.


AvatarFilm adatlap

Eredeti cím: Avatar
Bemutató (USA): 2009. december 18.
Magyar cím: Avatar
Magyar bemutató: 2009. december 17.
DVD, BLU-RAY megjelenés (HUN): 2010. április 28.
Műfaj: Sci-fi, Akció, Kaland
Rendező: James Cameron
Forgatókönyvírók: James Cameron
Szereplők: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso,
Filmstúdió: 20th Century Fox


Avatar /Avatar/ film képek:


Avatar /Avatar/ előzetes /Trailer/Avatar TV SpotAvatar film klippekKapcsolódó anyagok:


Kritika a filmről
Avatar IMDb adatlap


45 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hát hölgyeim és uraim, mostmár semmi kétségem, hogy EZ A FILM HATALMAS LESZ!!! Tökéletes tariler! Nem tartalmaz sok Spoilert inkább a látványra koncentrál! Jól mondta korábban Valentino én imádok minden különleges látványfilmet és erre a filmre mindkét szó tökéletesen igaz! A hihetetlen a CGI, már most egy rövidke 2D-s traileren nagyon látszik, hogy brilliáns lesz, hát mi lesz 3D-ben egy moziban??? Azt hiszem szívrohamot fogok kapni! Bár remélem csak a film végén! XD A navik szeme tetszik nekem nagyon, elképesztően kifejezőek!
  Szóval ez egy igazán belevaló film lesz! Cameron nem buta, tudja mit csinál, hát most csinált egy valószínűleg éppoly felejthetetlen filmet, mint a Terminátor és a Titanic esetén!

 2. Őszintén: nem tudom.
  Viszont az Avatar szó egy testet jelent, amit megszáll egy másik lény (Fantasy Irodalomban az istenek szoktak előszeretettel megszállni emberi testeket) ezért úgy gondolom, hogy az eredeti testnek – esetünkben Sam Worthington-nak – nem sok beleszólása van a történésekbe.
  Persze lehet, hogy tévedek, passz.

 3. Ez az ÉVTIZED FILMJE!!!!

  Csak 3D-ben az igazi élmény!!!
  És Cameron megcsinálta…megint!!!!
  Olyan élmény volt, amit mindenkinek át kell élnie!
  DE CSAK MOZIBAN!!!!!!!!!!

 4. Nagyon-nagyon jó film. Én nem igazán vagyok fantasy rajongó, de az AVATAR teljesen lenyűgözött. Mind a 166 percet élveztem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Viszont ez tipikusan az a film, amit moziban érdemes megnézni, mert úgy az igazi.

 5. Döbbenetesen jó film, már 3x láttam és nem tudom megunni. Feltétlenül moziban nézős, lehetőleg 3D-ben. Az egész úgy lement mintha csak fél óra lett volna.

  Remélem nem fognak folytatást csinálni, ez úgy van jól ahogy van, vagy kb. olyan szintűnek kell lennie mint a Keresztapa folytatása az első részhez képest. Nem szeretném látni hogy egy ilyen film folytatását elcseszik mint oly sok más esetben.

 6. Pfff, gyerekek én ilyen filmet már rég láttam amitől ilyen libabőrös lettem… Megható, akció dús szinezve egy kis romantikával, én most néztem végig, de még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon remélem hogy lesz folytatása… Mert el tudnám képzelni… Szuper… Üdv Endy…

 7. Hali
  Én letöltöttem a végén csodálkoztam hogy nem nyitja ki a szemét stb megnéztem a moziban akkor meg kinyitotta és több rész is a letöltöttben nemvolt benn mert letöltve nemjó a fil GAGYI!!!! ezt érdemes megnézni a MOZIBA!!

 8. Hali
  Én is láttam moziban, 3D-ben. Vadállat. Worthington 3 részre leszerződött. Bár szerintem nem kellene több. Így jó, ahogy hagyták. Azért kiváncsi leszek… Aki teheti, nézze meg moziban. Letölteni nem érdemes. 🙂

 9. Sziasztok!!
  ELKÉPESZTŐ EGY FILM! Már kétszer néztem meg moziban 3D-ben és januárban meg lesz a harmadik is! Imádom egyszerűen, ez tényleg kötelező:P!

 10. Kedves Mindenki!

  Én ma láttam az Avatart, elképesztő a film, látványnak, érzelmeknek, mindennek! Én azonban nem felejteném el a sci-fi jelleg, a látvány és az akciók mellett a mondanivalót sem: hogy hová is halad a világ. Mert ha belegondolunk, ahová fehér ember betette a lábát, ott az ősi civilizáció és az élet java-része tönkrement, elpusztult. Vajon nem vagyunk-e most is benne ebben a folyamatban? Lehetne gondolkodni sok mindenen. Azt hiszem, számomra azt jelenti ez a film, hogy az ÉLET felé kellene most már fordulni, rá kellene ébredni, hogy amelyik néptől elveszik az emlékeit, a hitvilágát, a gyökereit, az életterét(amelyhez mellesleg maximálisan alkalmazkodik), az a nép meghal (lelki értelemben mindenképpen, nem kell messzire tekinteni). Ezért akarták megvédeni, megőrizni a kultúrájukat, a tradícióikat és a földjeiket az indiánok, a hawaii-ak, a maorik, az afrikaiak, az ausztrál őslakók, stb. És ma sem állt meg az őserdők irtása, az őslakosok kitelepítése, a Föld tudatos pusztítása. Aki egy kicsikét is spirituálisan gondolkodik vagy legalább már vannak felismerései, érti, miről beszélek. A film komoly és nagyon mély igazságokat, bölcsességeket tartalmazott, amelyeket a modern kor embere, a nagy civilizált, már régen elfelejtett. És ehhez képest mi akarjuk megmagyarázni, hogy hogyan kell élni. Aztán megnézhetjük, hogy hogyan is élünk mi, akik olyan nagyra tartjuk magunkat… Elkerülnénk a Föld egy-egy ember nem lakta helyére, egy hét alatt meghalnánk…

 11. Megnéztem itthon DVD-én az AVATAR című filmet.
  Ez nagyon gáz, mert inkább elaltatja éberségedet, és elhiteti hogy ha megkönnyezted, beleborzongtál , akkor megtetted amit, tudsz és amit kellett ! DE NEEEM !! NE HIDD EL !! MERT Tényleg fel kellene ÉBREDNÜNK !!!
  Az AVATAR-t itt a földön általunk , önmagunkkal már megcsináltuk , már megtörtént….!!
  Nekem az jutott eszembe a filmről hogy mi civilizált emberek az elmúlt pár száz évben mára elpusztítottuk a földet, természetestől ,élővilágostúl , leigázva, kiirtva az őslakosságokat.
  Holokauszt szerű , népirtással legális gyarmatosításnak nevezve millió számra kiirtottuk a dél és észak amerikai indiánokat , amazonasz menti őserdei törzseket, társadalmastól ,kúltúrástól !!
  Az afrikai kontinensen hasonlóan emberek millióit használati tárgyként ,élettelen munka robotként kezelve hajtottunk rabszolgasorba, deportáltuk európába , amerikába , az ő vérükön gazdagodott meg amerika és európa . Az amazonasz őserdőből mára már csak hírmondó maradt minden értékével ,kincsével együtt elpusztítottuk.
  Az emberiség története folyamatos harc, és háború a hatalomvágyok által egymásnak fordított embercsoportok embertársaik ellen,a mások hatalmáért, a nekik járó előnyök érdekében.
  Keresztes vallásháborúk, Világháborúk, Vietnámi és hasonló érdek háborúk ,a szörnyű lista ..!!
  Az emberiség az erőszak paradigmájában él! Az erőszakot a múltból eredőként szükséges, az emberrel kötelezően együttjáró szokásként elfogadtuk , és elfogadtatjuk az újonnan közénk születő új embertársainkkal.Pedig ez „csak” egy rossz szokás, egy rossz ,és ártalmas téves hiedelem hogy ennek igy kell lennie.
  Pedig ez a hatalomvágyók fő vezérlő elvének az „osztd meg és uralkodj „manipuláció része !
  Ez a valóság , amiről ilyen propaganda filmekkel akarjuk, álszenten elterelni a figyelmet,meguszni az önvizsgálatot , önkritikát!Mert inkább be kellene ismernünk hogy az emberiség eddig szörnyetegként viselkedett, és nagyon szégyelheti magát ,mert eddig megbukott ,és csak ártott a földnek, és a természetnek, és az élővilágnak!!!
  MI , akik jelenleg élünk a földön ,nekünk van lehetőségünk okulni a múltból és másként alakítani a jelent, és ezáltal a jövőt!
  Remélem neked is eszedbe jutnak ezek a földanya ellen az emberiség által elkövetett bűneink, kollektív felelőségünk.
  Remélem nem hagyod hogy elkápráztasson ,megmanipuláljon ez a milliárdokért megcsinált giccsszerű , virtuális rágógumi film !
  Ne hidd el hogy ez csak a mesében létezik!!!
  Egyértelmű hogy ez a folyamat a FÖLD bolygón ma is tart ,és rajta konkrétan most ,a mi hazánk is sorra került !
  Az új gyarmatosítás darálójának következő kiszemelt áldozataként pl. most MI Magyarország következünk !Már most is konkrétan érezhetően , és a folyamat egyre gyorsul.
  A tét az hogy lesz –e gyermekeinknek élhető ,egészséges élettere , vagy az avatar beteljesedik !?
  Vészhelyzet van ,és MI az időszerű ellenállás és földi forradalom, lázadás helyett,ölbetett kézzel , a moziban álomvilágba menekülönk , és önként elaltatva,megmanipulálva érzelgősködve szipogunk ??…..
  Nem tudjuk pontosan ki az ellenségünk ,akinek az önös érdekében áll földünket teljesen elpusztítani ??!!…. Hát a globális kapitalizmus nevű pénzisten hívő világvallás szekta híveinek!
  Te tudod hová tartozol ???Ideje észre venni magunkat , és Szembenézve a valósággal ,Felelősséget vállalva TENNI valamit !
  Első lépés a tudatosságban:
  Ne tedd mással azt , amit te sem szeretnéd hogy veled tegyenek !!!

 12. Többre becsülöm az ilyen csili-viliromantikusvilágmegmentősnagyonjókanagyonrosszakellen filmeknél a nem ennyi speciális effekttel teletűzdelt, de fényévekkel jobb forgatókönyvekkel rendelkező filmeket. Pl.: A remény rabjai, Közönséges bűnözők stb.
  Ez az Avatar olyan, mint egy sci-fi Pocahontas. 😀

 13. Ebben igazad van kompi. Szerencsére egy igazán jó filmnek nem kell ekkora hype. A másik Avatar (Aang legendája) is ilyen kategóriájú lesz gondolom mint ez a Cameron-féle, de ott a rendező előző filmjeit nézve kíváncsi vagyok, hogy mit hoz ki belőle.

 14. …sikerült(filmipar remekelt)egy filmben megőrőkítette az amerikai közönségérzékeny” sikertörténeteket!A vietnámi rokkant veteránt (bár az örömlányokat hiányoltam) a hős érzésekkelteli de kemény katonanőt”,az elengedhetetlen sebhellyel telerajzolt sárkánypapát”,a birodalmi lépegetőt ,a rosszoldalon” álló pénzéhes főnököt aki mint minden amerikai igazságosztó filmben elnyeri méltó büntetését,a csodás színes mesevilágot a hozzátartozó mesenövényekkel és meseállatokkal amelyeknek egyre rémisztöbbek a fogaik s méreteik,és a mindent átható gyilkos ösztönt…egyszerüen csodás!! mesés” mint a valóvilág, vagy a napi hiradó a tévében kb.arányaiban annyi benne a háborús jelenet,a sírás,a menekülés,a fájdalom..és bár alapjában a történetet olyan könnyű lépésről lépésre kitalálni mint egy mulatósdal következő sorát a színek s a néző szeméről arcára csúszkáló szemüveg igazgatása és a perverz kiváncsiság hogy valami kiszámíthatatlan dolog fog történni lekötik a jegyváltót..de ez csak egy” vélemény!!Ami vitathatatlan, Sigourney mit sem veszít színészi nagyságából mert bármilyen is a szerep ÉN LÁTOM ÖT!!

 15. húúúú gyerekek ez nagyon nagy film:D:D:Dannyira jóh basszus deh tök jóh…az ujságba azt irták h a forgatókönyviro még két részt megirt csak nem fért bele filmbe:)remélem még 8 része lesz:)csak legyen pénzük…!mér nem csinálnak belőle sorozatot????XD

 16. A film annyira jól sikerült, hogy a netminiszterelnöki onlinek kampányjátékunknál is fel tudjuk használni. A film elgondokoztatja az embert, hogy valójában is megtörténhetnek majd ilyen, vagy hasonló dolgok a jövőben.

 17. Kedves Tresó Kálmán és Mindenki!
  Sajnos, nemcsak a jövőben történhetnek ilyen dolgok, hanem már megtörténtek nem egyszer (indiánok, maorik, afrikaiak, ausztráliai őslakosok, Hawaii-ak, stb.), itt, a Földön és jelenleg is történnek. Most is megy a hatalom, a pénz összes képviselője és irtja az őserdőket, vele együtt az őslakosokat és a kultúrájukat, a tudásukat és a bölcsességüket is. Most is folyamatosan pusztítjuk a Földet (és ezzel saját magunkat is) és a természetet pl. az energiáért (kőolaj), holott itt van a napenergia, a szélenergia, a vízenergia, gyakorlatilag kiapadhatatlan mennyiségben, ingyen, és nem szennyeznénk a környezetünket a használatukkal (vajon, lehet-e beszélni energiaválságról?). De persze, az olajtársaságoknak, a politikának nem érdeke, hogy változzon a helyzet. Meg atomenergia is kell nagy veszéllyel és nagy bajjal, ha szerencsétlenség történik. Nem baj! Majd elhallgatjuk! Az emberekkel meg ki törődik, ha nekik megvan belőle a pénzük?
  A nagy civilizált ember majd megmondja, hogy mi a jó, hogyan kell élni, csak azon nem gondolkodtunk még el, hogy vajon, miért a civilizált embereknél legtöbb a pszichés és testi betegség, vajon, miért ott vannak a társadalmakban a legnagyobb igazságtalanságok: hazugságok, mások megkárosítása, lopás, csalás, mások megalázása, kizsákmányolása, stb.? Sajnos, nem utópia a film. Az ember az utóbbi 50-60 évben gyakorlatilag elpusztította a természetet, visszafordíthatatlanná tett bizonyos folyamatokat a Földön – és ezt nevezzük mi fejlődésnek, haladásnak. Hogy naponta halnak éhen emberek, mások meg dőzsölnek abból, hogy valamit-valakit tönkretesznek a tevékenységükkel… Hogy naponta pusztulnak ki állatfajok… Hogy naponta tűnnek el törzsek, akiknek lakhelye az őserdő… Hogy naponta újabb és újabb érintetlen területek szűnnek meg, mert valakinek pont arra a földterületre van szüksége ahhoz, hogy szállodát építsen oda… és még lehetne sorolni.
  Sajnos, ez a film a hétköznapi valóságról szól. Vannak emberek, akik azt képzelik, hogy saját céljaik, agyament ötleteik elérése érdekében bárkin átgázolhatnak, azt gondolják: joguk van élet és halál felett dönteni (persze, ők nem mennek oda agyonlövetni magukat, ha meg valaki megtagadja a gyilkolást, akkor hadbíróság elé állítják parancsmegtagadás miatt – ez normális?). És mindez annyira nyilvánvaló és mégis rettentő sokan nem is veszik észre, mint ahogyan ebben a filmben sem látnak túl sokan az akción, a romantikán, stb. Hol az eszünk? És főleg: Hol a szívünk? És vajon, megtesszük-e mi azt a picit, amit a saját életünkben megtehetünk? Pl. egyre kevesebb nejlonzsákot használunk, hogy azokat ne a tengerekbe dobjuk, hogy elfogják a napfényt és az oxigént az állatok elől? Pl. szelektíven gyűjtünk hulladékot. Pl. figyelünk arra, hogy ne égjenek feleslegesen a lámpák. Mert amit mi itt elpocséklunk, az mérhetetlen kincs lenne más emberek számára…
  Ilyen és ennél nagyobb mélységekig mehetnénk, ha látnánk, hogyan függ össze minden mindennel. Ilyen mélységekről IS szól ez a film. Az életünkről. Az emberről. Az érzéseinkről. A lehetőségeinkről. A valóságunkról. Szerintem…

 18. Hát, mit mondjak? Én is beájultam a filmen! Nagyobb élmény volt, mint hittem! Látvány és mondanivaló felsőfokon! És az ilyen fantazmagóriák feladata egyértelmű: felrázni az emberiséget…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..