Asszonyok kútja – trailerrel

2
336

Radu Mihaileanu Arany Pálmára és César díjra jelölt filmje valahol a Közel-Kelettől nyugatra egy kis falucskában játszódik, ahol a régi hagyományoknak megfelelően a nők dolga vizet hozni a hegy tetején lévő forrásból, ami valójában cseppet sem veszélytelen vállalkozás. Leila, a házasság előtt álló mennyasszony ráveszi asszonytársait, hogy lépjenek sztrájkba a házasélet terén, hogy a férfiak átvállalják a vízhordás nehéz feladatát: nincs szex, amíg a férfinép kézbe nem veszi a vízhordórudakat. A radikális változtatás kettészakítja a falut.
A film története meglehetősen hasonlít a 2008-as Abszurdisztánhoz, amelyben a falu vízellátását biztosító vízvezeték romlik el, és az asszonyok addig nem fekszenek le a férjeikkel, amíg meg nem reparálják. Mindkét film egy néhány évvel korábbi, valóban megtörtént török esetet dolgoz fel.


Asszonyok kútjaFilm adatlap

Eredeti cím: La source des femmes
Mozibemutató (Francia): 2011. május 21.
Magyar cím és korhatár: Asszonyok kútja (16+)
Magyar bemutató: 2012. május 10.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Vígjáték
Rendező: Radu Mihaileanu
Forgatókönyvíró: Alain-Michel Blanc, Radu Mihaileanu
Szereplők: Leïla Bekhti, Hafsia Herzi, Biyouna, Vieux Fusil, Sabrina Ouazani
Filmstúdió: Elzévir Films, Oï Oï Oï Productions, Europa Corp.


Asszonyok kútja képek
Asszonyok kútja angol feliratos előzetes /trailer/


Korhatár besoroláson még át nem esett anyag, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.Asszonyok kútja film klipAsszonyok kútja TV SpotKapcsolódó anyagok:


Asszonyok kútja IMDB adatlap


2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..