Amy – Az Amy Winehouse-sztori

0
359

“Ez a film egy lányról szól, aki semmi mást nem akart, csak hogy szeressék őt. Egy lányról, akinek szüksége volt a szeretetre, de nem mindig kapta ezt meg környezetétől és azoktól, akik a legközelebb álltak hozzá. És gyakran eltolta magától azokat, akik végül mégis kimutatták iránta érzett szeretetüket. Az Amy ezért végső soron egy film a szeretetről és a szerelemről.” Asif Kapadia

Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy – Az Amy Winehouse-sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek mellett az énekesnő világhírű dalait, és fellépéseit mutatja meg a nézőknek koncert- és lemezfelvételeken keresztül. Egészen kivételes előadásban csendül fel többek között a Rehab, a Back to Black, a Love Is a Losing Game és a You Know I’m No Good is. Amy született zenei tehetség volt, aki hangjával teljesen elvarázsolta közönségét. Dalait saját maga írta és adta elő, ám karrierjének hamar véget vetett az állandó rivaldafény és médiafigyelem előtt zajlott botrányos kapcsolata és szenvedélybetegsége. Rajongói ünnepelték tehetségét és teljesen zenéje hatása alatt álltak, személyiségéről azonban csak a médián és a bulvárhíreken keresztül értesültek. Ezen változtat most az Amy – Az Amy Winehouse-sztori, amely első alkalommal mutatja meg a világnak és rajongóknak az igazi Amy Winehouse-t. A hatszoros Grammy-díjas észak-londoni lány 2011 júliusában alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 évesen.


Amy - Az Amy Winehouse-sztoriFilm adatlap

Eredeti cím: Amy
Mozibemutató (Holland): 2015. június 11.
Magyar cím és korhatár: Amy – Az Amy Winehouse-sztori (12)
Magyar bemutató: 2015. július 9.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum, Életrajz, Zene
Rendező: Asif Kapadia
Forgatókönyvíró:
Szereplők: Yasiin Bey, Amy Winehouse, Tony Bennett, Mark Ronson
Filmstúdió: Universal Music
Magyar forgalmazó: Vertigo Media


Amy – Az Amy Winehouse-sztori film képek

Amy – Az Amy Winehouse-sztori magyar feliratos előzetes /trailer/Amy – Az Amy Winehouse-sztori film klipAmy – Az Amy Winehouse-sztori TV SpotKapcsolódó anyagok:


Amy – Az Amy Winehouse-sztori IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ