Alkonytájt /Near Dark/

0
576

Caleb Colton (Adrian Pasdar – Hősök), a fiatal, jóképű farmerfiú egy éjszaka megismerkedik a rejtélyes és ellenállhatatlanul szép Mae-vel (Jenny Wright – A fűnyíró ember, Szabadnak születtek), akiről kiderül, hogy vámpír, és aki még a pirkadat előtt csókjával és harapásával megbélyegzi a fiút. Caleb szíve innentől kezdve csak az éjszakáért és a lányért dobog. Igen ám, de Mae nincs egyedül, ugyanis ő egy kegyetlen vámpírbanda tagja, melyet a kegyelmet nem ismerő Jesse Hooker (Lance Henriksen – Alien vs. Predator, Gyorsabb a halálnál, Tökéletes célpont, Alien filmek, Terminátor) és halálosztó asszonya, Diamondback (Jenette Goldstein – Félelem és reszketés Las Vegasban, Titanic, Tiszta játszma, A bolygó neve: Halál) vezet. De nem csak ők, hanem a vérszívó horda legveszélyesebb tagja, a sportból gyilkoló Severen (Bill Paxton – Jég és föld között, Titanic, Twister, Apollo 13, True Lies – Két tűz között) is szívesen látná holtan Calebet, aki maga is emberi vérre áhítozik és egyre nehezebben tud ellenállni a kísértésnek. Egyedül csak Mae állhat a vérengzés útjába.
Kathryn Bigelow (A bombaszakértő /The Hurt Locker/, Atomcsapda, Örvénylő vizeken, Holtpont) bemutatkozó rendezésében minden idők egyik legkülönlegesebb vámpírfilmjét alkotta meg, melyben a vérszívókat a gótikus pompából a poros amerikai vidékre helyezte át, ás melyben az ártatlan romantikát vad szenvedélyre cserélte.


AlkonytájtFilm adatlap

Eredeti cím: Near Dark
Bemutató (USA): 1987. október 2.
Magyar cím: Alkonytájt
DVD megjelenés: 2009. október 29.
Műfaj: Thriller, Horror, Romantikus
Rendező: Kathryn Bigelow
Forgatókönyvírók: Kathryn Bigelow, Eric Red
Szereplők: Adrian Pasdar, Jenny Wright, Lance Henriksen, Bill Paxton, Jenette Goldstein, Tim Thomerson
Filmstúdió:


Alkonytájt /Near Dark/ film képek:
Alkonytájt /Near Dark/ előzetes /Trailer/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..