Aglaja – mikor az élet hajszálon függ

3
994

Az Aglaja Deák Krisztina (Eszterkönyv, Köd, Jadviga párnája, A miskolci boniésklájd) író-rendező által Aglaja Veteranyi önéletrajzi regényéből a vászonra adaptált játékfilmje, amely egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját mutatja be. A porondon és egyben az életbenmaradás feltétele az egyediség, a kuriózum, egy különleges szám. A mama, Sabine eszeli ki az elképesztő mutatványt: a cirkusz kupolájában a saját haján lógva zsonglőrködik. Aglaja, a kislány minden este attól retteg, hogy az asszony lezuhan. Ez a félelem átitatja egész életét, s a felnőtté válás állandó kesernyés mellékíze lesz. Egymásrautaltságról, a család széthullásáról, a cirkuszi életről szól ez a film. Igaz történet, egyenesen az acélhajú nő tollából!


AglajaFilm adatlap

Eredeti cím és korhatár: Aglaja (16)
Mozibemutató (HUN): 2012. október 11.
DVD megjelenés (HUN): 2013. április 4.
Műfaj: Életrajzi dráma
Rendező: Deák Krisztina
Forgatókönyvíró: Aglaja Veteranyi (regény), Deák Krisztina
Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Móga Piroska, Jávor Babett, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Molnár Piroska, Esztergályos Cecília, Kovács Gergely, Bálint András, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő, Solténszky Ráhel, Dobi Janka
Filmstúdió: Inforg Stúdió


Aglaja film képek
Aglaja előzetes /trailer/Aglaja TV SpotAglaja film klipKapcsolódó anyagok:


Aglaja IMDB adatlap


3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Engem is hidegen hagy, ahogyan minden más magyar alkotás. Hihetetlen, hogy nem tudnak egyszer egy normális filmet elkészíteni. Szánalmas. Legrosszabb az, hogy ők nem látják, hogy rossz, és folyamatosan próbálkoznak! Részemről ami jó volt, régebben, az a Meseautó. De minden más szörnyű! Kellemes napot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..