A Tégla

0
857

A Massachusetts állami rendőrség elhatározza, hogy felveszi a harcot a Boston városát uraló szervezett bűnözéssel, és beépített embert küldenek az ellenség soraiba. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), az újonc rendőr alvilági környezetben, Dél-Bostonban nőtt fel. Ő az ideális tégla, akinek be kell épülnie a Frank Costello (Jack Nickolson) vezette maffiába. Az a dolga, hogy Costello bizalmába férkőzve segítsen rendőr feletteseinek (Mark Wahlberg és Martin Sheen) lebuktatni a maffiózót. Mindeközben Colin Sullivanben (Matt Damon), a különleges nyomozóegység tisztjében mindenki megbízik. Senki sem gyanítja, hogy ő Costello beépített embere. Hála neki, a maffiavezér mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár.
Mindkét férfit emészti kettős élete, ám amikor mindkét fél számára világossá válik, hogy tégla van közöttük, Billy és Colin váratlan veszélyhelyzetbe kerül, hiszen bármelyik pillanat leleplezéssel fenyegethet. Mindketten azon igyekeznek hát, hogy saját bőrük megmentése érdekében minél hamarabb felfedjék az ellenfél spionjának kilétét.
Martin Scorsese zseniális, 4 Oscar-díjat nyert alkotása a 2002-es hong-kongi Szigorúan piszkos ügyek című film amerikai feldolgozása.


A téglaFilm adatlap

Eredeti cím: The Departed
Bemutató (USA): 2006. október 6.
Magyar cím: A Tégla
Magyar bemutató: 2006. november 9.
DVD megjelenés: 2007. április 16.
Blu-ray megjelenés: 2009. augusztus 25.
Műfaj: Dráma, Krimi
Rendező: Martin Scorsese
Forgatókönyvíró: William Monahan
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin
Filmstúdió: Warner Bros. Pictures


A Tégla képgaléria:
A Tégla magyar feliratos előzetes /Trailer/
A Tégla előzetes /Trailer/A Tégla TV SpotA Tégla film klipKapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap
A Tégla IMDb adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..