A Star Warstól Schindlerig - John Williams-gálakoncert

0
385

John Williams a legnagyobb kortárs zeneszerzők egyike, a filmzene meghatározó személyisége, aki mozinézők millióval szerettette meg a komolyzene hangzásvilágát. Jellegzetes nagyzenekari kompozíciói és mély érzelmeket tükröző dallamai olyan kultikus filmek sikeréhez járultak hozzá, mint a Cápa, a Csillagok háborúja és az Indiana Jones széria, az E.T. A földönkívüli, a Schindler listája, a Jurassic Park, a Hét év Tibetben, a Harry Potter-filmek és számos további alkotás. Hat évtizedet felölelő pályája során több mint 100 film zenéjét komponálta, George Lucas és Steven Spelberg szinte valamennyi filmjének zenéje az ő nevéhez fűződik. Munkásságát számos díjjal elismerték, húsz Grammy, négy Golden Globe és négy Emmy-díja mellett öt Oscar-díjat nyert el, 47 jelöléssel Walt Disney után ő a második legtöbb Oscar-jelölést elért személy.
A Los Angelesi Filharmonikusok társulata Gustavo Dudamel karmester vezetésével a 2014. szeptemberében, a évad nyitókoncertjén rendhagyó gálaesttel köszöntötte a mestert, legismertebb műveit szólaltatva meg Walt Disney Concert Hall kitűnő akusztikájú közegében.


A Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncertFilm adatlap

Eredeti cím: John Williams Celebration
Mozibemutató (): 2014. szeptember
Magyar cím és korhatár: A Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncert (12)
Magyar bemutató: 2015. december 17.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Zene, Koncert
Rendező: Michael Beyer
Forgatókönyvíró:
Szereplők: John Williams, Itzhak Perlman, Gustavo Dudamel, Los Angelesi Filharmónikusok
Filmstúdió:
Magyar forgalmazó: Pannónia Entertainment


A Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncert film képek
A Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncert előzetes /trailer/A Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncert film klipekA Star Warstól Schindlerig – John Williams-gálakoncert TV SpotKapcsolódó anyagok:


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ