A Pál utcai fiúk – előzetessel

0
582

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap.


A Pál utcai fiúkFilm adatlap

Magyar cím és korhatár: A Pál utcai fiúk (12)
Magyar bemutató: 1969. április 3. / 2017. október 19.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Ifjúsági, Dráma, Kaland
Rendező: Fábri Zoltán
Forgatókönyvíró: Molnár Ferenc
Szereplők: Anthony Kemp, Törőcsik Mari, William Burleigh, Julien Hoidaway, John Moulder-Brown, Paál László, Pécsi Sándor, Robert Efford
Filmstúdió: MAFILM
Magyar forgalmazó: Pannonia Entertainment


A Pál utcai fiúk mozifilm képek
A Pál utcai fiúk magyar előzetes /trailer/A Pál utcai fiúk film klipA Pál utcai fiúk mozifilm TV SpotKapcsolódó anyagok:


A Pál utcai fiúk IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..