A nemzet aranya /National Treasure/

0
459

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) egész életét olyan kincs felkutatásának szentelte, melynek létezésében kevesen hisznek. Egyes elképzelések szerint a Templomos Lovagok legendás kincsét valahol Amerikában rejtették el. Egy családi hagyomány pedig arra kötelezi a Gates-família minden férfitagját, hogy régész legyen, és így hat nemzedék óta a nemzet Alapító Atyái által hátrahagyott jeleket keresik az egész országban. Ben Gates most talált rá a helyes nyomra. Legalábbis tudja, hol található a kirakós játék utolsó darabkája, a titkos utalás a kincs hollétére – s ez nem más, mint egy rejtett térkép a Függetlenségi Nyilatkozat hátoldalán. Ám egy lelkiismeretlen kalandor is szeretné megszerezni a kincset, így Ben végül maga lopja el a becses iratot és ebben segítsége is akad, a megszállott komputermániás barátja, Riley (Justin Bartha) és a Nemzeti Levéltár restaurátora, Abigail Chase (Diane Kruger) személyében.


A nemzet aranya /National Treasure/Film adatlap

Eredeti cím: National Treasure
Bemutató (USA): 2004. november 19.
Magyar cím: A nemzet aranya
Magyar bemutató: 2005. január 6.
DVD megjelenés (HUN): 2005. május 25.
Blu-ray megjelenés (HUN): 2010. szeptember 22.
Műfaj: Akció, Kaland
Rendező: Jon Turteltaub
Forgatókönyvírók: Jim Kouf, Oren Aviv, Charles Segars, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Szereplők: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Jon Voight, Sean Bean, Harvey Keitel
Filmstúdió: Walt Disney Pictures


A nemzet aranya /National Treasure/ film képek:
A nemzet aranya /National Treasure/ magyar feliratos előzetes /Trailer/A nemzet aranya /National Treasure/ előzetes #2 /Trailer B, HQ/A nemzet aranya /National Treasure/ film klippekKapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..