A néma forradalom – magyar előzetessel

0
365

Tartalom: Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.


 A néma forradalomFilm adatlap

Eredeti cím: Das schweigende Klassenzimmer
Mozibemutató (Német): 2018. március 1.
Magyar cím és korhatár: A néma forradalom (12)
Magyar bemutató: 2018. október 11.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma, Történelem
Rendező: Lars Kraume
Forgatókönyvíró: Lars Kraume (Dietrich Garstka könyve alapján)
Szereplők: Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell, Judith Engel, Tom Gramenz, Michael Gwisdek
Filmstúdió: Akzente Film- und Fernsehproduktion
Magyar forgalmazó: Mozinet


A néma forradalom film képek
A néma forradalom magyar szinkronos előzetes /trailer/A néma forradalom film klipA néma forradalom TV SpotKapcsolódó anyagok:


A néma forradalom IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..