A nagymester

4
446

A film a legendás kung fu mester, Ip Man életét dolgozza fel. A ragyogó harcművész életét a 30-as évektől követi nyomon az epikus történet, amely a második világháborún keresztül és az ötvenes éveken át egészen a férfi 1972-es haláláig ismerteti a történelem fordulópontjait és Ip Man életének fontosabb fejezeteit. Bruce Lee mestere nemcsak a harcművészettel köteleződött el egy életre, de romantikus énjét is megismerhetjük egy csodálatos hölggyel való heves viszonyán keresztül. A hollywoodi akciófilmek ragyogó koreográfiáival is versenyre kelnek azok a jelenetek, amelyek azt igyekeznek bizonyítani, hogy Bruce Lee mentora valóban minden idők egyik legnagyobb kung fu mestere volt – a kínai történelem vérzivataros éveiben is.


A nagymesterFilm adatlap

Eredeti cím: Yi dai zong shi
Mozibemutató (Kína): 2013. január 8.
Magyar cím és korhatár: A nagymester (12)
Magyar bemutató: 2013. szeptember 12.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Akció, Életrajzi, Dráma
Rendező: Kar Wai Wong
Forgatókönyvíró: Kar Wai Wong
Szereplők: Ziyi Zhang, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang, Hye-kyo Song, Cung Le, Woo-ping Yuen
Filmstúdió: Block 2 Pictures


A nagymester képek
A nagymester magyar feliratos előzetesA nagymester film klipA nagymester TV SpotKapcsolódó anyagok:


A nagymester IMDB adatlap


4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kicsit vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban.A harcművészeti jelenetek nagyon jól sikerültek,viszont nálam az eltúlzott drámaiság,és a történetvezetés helyenkénti összefüggéstelenségei miatt nem lett egy maradandó alkotás.Az Ip Man sorozat klasszisokkal jobb,de egyszer mindenképpen nézhető kategória.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..