A művészet templomai – Botticelli: Dante pokla – feliratos előzetessel

0
870

A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.
A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően 2016 októberében került a mozikba Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanks-szel a főszerepben. A történet szorosan kapcsolódik azokhoz a misztikus rajzokhoz, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített, csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Miért maradtak befejezetlenek ezek a művek, és miért tűntek el hosszú időre a történelem forgatagában? Hogyan találták meg újra, és milyen felfedezések kerültek napvilágra, miután a rajzok nagy részét sikerült végre összefűzni és milliméterről milliméterre átvizsgálni? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.


Botticelli: Dante PoklaFilm adatlap

Eredeti cím: Botticelli Inferno
Mozibemutató (Német): 2016. november 3.
Magyar cím és korhatár: A művészet templomai – Botticelli: Dante Pokla (12)
Magyar bemutató: 2017. február 16.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Ralph Loop
Forgatókönyvíró: Ralph Loop
Szereplők:
Filmstúdió: TV Plus Productions Germany
Magyar forgalmazó: Cirko Film


Botticelli: Dante Pokla film képekBotticelli: Dante Pokla magyar feliratos előzetes /trailer/Botticelli: Dante Pokla film klipBotticelli: Dante Pokla TV SpotKapcsolódó anyagok:


Botticelli: Dante Pokla IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..