A kolónia /The Colony/

5
1053

Az éghajlat szélsőséges viszonyai miatt 2045-re a Föld még életben lévő lakossága elszigetelt földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti. A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számú telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).


A kolóniaFilm adatlap

Eredeti cím: The Colony
Mozibemutató (Kanada): 2013. április 26.
Magyar cím és korhatár: A kolónia (16)
Magyar bemutató: 2013. június 13.
DVD megjelenés (HUN): 2013. október 17
Műfaj: Akció, Sci-fi, Thriller
Rendező: Jeff Renfroe
Forgatókönyvíró: Jeff Renfroe, Svet Rouskov, Patrick Tarr, Pascal Trottier
Szereplők: Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton, Charlotte Sullivan, John Tench
Filmstúdió: Alcina Pictures, Item 7


A kolónia képek
A kolónia előzetes /trailer/A kolónia film klipA kolónia TV SpotKapcsolódó anyagok:


A kolónia IMDB adatlap


5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Azért egy ilyen témájú filmet elég nehéz lenne klisék nélkül megcsinálni…
  Ha a legközelebbi “településre” mennek az a klissé… ha a legtávolabbipontra akkor az…
  Ha elmennek valahova és hazatérve káoszt találnak az is egy klisé… ha hazaérve békét találnak és utána történik valami,akkor az egy másik 🙂

  Ennyi filmmel a hátunk mögött klisék nélkül filmet csinálni?

 2. Ennek a filmnek se eleje se vége!
  Ami éppen játszódik arra jó indulattal mondhatjuk, hogy érdekes, de semmi sem derül ki belőle, hogy mi történt? mikor? és az se hogy mi lesz…
  De ez az én véleményem…

 3. Netty, a véleményezésed helytálló. Teljesen igazad van. Értelmetlen az ilyen filmekkel foglalkozni. Felfoghatatlan, hogy miért is készítik el az ilyen és ehhez hasonló filmeket. Inkább azt a pénzt osztanák szét, amit rá fordítottak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..