A Hobbit: Az öt sereg csatája – magyar előzetessel

5
1879

Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra, a Tóvárosra. Mindeközben a visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbo erőfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja őket. Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregeit indította útnak, hogy a Magányos Hegyen támadásba lendüljenek. Ahogy a sötétség erői egyre jobban előretörnek, a törpék, tündék és az emberek választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol saját és barátai életéért is harcolnia kell, miközben Középfölde egészének sorsa forog kockán.
A Hobbit: Az öt sereg csatája Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező része.


A Hobbit: Az öt sereg csatájaFilm adatlap

Eredeti cím: The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Mozibemutató (Új-Zéland): 2014. december 11.
Magyar cím és korhatár: A Hobbit: Az öt sereg csatája (12)
Magyar bemutató: 2014. december 18.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2015. április 22. / 2015. november 18. (bővített)
Műfaj: Kaland, Fantasy
Rendező: Peter Jackson
Forgatókönyvíró: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro, J.R.R. Tolkien (regény)
Szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Luke Evans, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Evangeline Lilly, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Richard Armitage
Filmstúdió: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer
Magyar forgalmazó: Forum Hungary


A Hobbit: Az öt sereg csatája film képekA Hobbit: Az öt sereg csatája magyar szinkronos előzetes /trailer/A Hobbit: Az öt sereg csatája film klipA Hobbit: Az öt sereg csatája TV SpotKapcsolódó anyagok:


A Hobbit: Az öt sereg csatája IMDB adatlap


5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekem az év filmje újra. Persze otthon még csak 18-án adják,de én szerencsére már láttam. Moziban tökéletes élmény volt. Jegypénztárhoz fussatok hát bolondok. 😀

  2. Nekem ez a film nem tetszett. Az év csalódása volt . Számomra a Hobbit filmek nem jelentenek maradandót. Megszégyenítették a Gyűrűk Ura filmeket. Nem igaz,hogy minden jó filmhez hozzá kell nyúlni. Remélem a Star Wars meg a Jurassic Park lezárt Trilogiákat nem fogják megszégyeníteni ezek a 2015-ös folytatások . Szégyen,hogy nem tudnak újat kitalálni helyett egy jó trilogiához hozzá kell nyúlni. SZÉGYEN !!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..