A Gyűrűk Ura – A két torony

0
910

A gyűrű szövetségének felbomlása után hőseink három csoportra osztva folytatják küldetésüket, hogy megmentsék Középföldét. Zsákos Frodó és Csavardi Samu Mordor felé veszik az irányt, hogy a Végzet hegyének tűzében megsemmisítsék az Egy Gyűrűt. Útjuk során azonban egy fura árny szegődik a nyomukba: a rejtélyes Gollam, akinek minden vágya, hogy visszaszerezze a Gyűrűt, és ezért minden cselre képes. Aragorn, Legolas és Gimli megérkeznek az ostromlott Rohan királysághoz, ahol Théoden király meggyengült hatalmát kell helyreállítaniuk, és szembeszállni az egyre növekvő ork seregekkel. A két fogságba esett hobbit, Trufa és Pippin az uruk-hai-ok elől a rejtelmes Fangorn-erdőbe menekül, és nem várt szövetségesre talál a vén fák között Szilszakáll, a beszélni és járni képes ent személyében, kinek Szarumán megtizedelte egykor hatalmas erdejét. Mindeközben Gandalf a Balroggal vívott küzdelme után Fehér Gandalfként születik újjá, hogy ő is győzelemre segíthesse az emberek seregét a félelmetes ellenféllel szemben.


A Gyűrűk Ura - A két toronyFilm adatlap

Eredeti cím: The Lord of the Rings: Two Towers
Bemutató (USA): 2002. december 18.
Magyar cím: A Gyűrűk Ura – A két torony
Magyar bemutató: 2003. január 9.
DVD megjelenés: 2003. augusztus 26.
Blu-ray megjelenés: 2010. április 2.
Műfaj: Fantasy, Kaland
Rendező: Peter Jackson
Forgatókönyvírók: Peter Jackson, Frances Walsh, Philippa Boyens
Szereplők: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Cate Blanchett, Christopher Lee, Liv Tyler, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Hugo Weaving, Andy Serkis
Filmstúdió: New Line Cinema


A Gyűrűk Ura – A két torony /The Lord of the Rings: Two Towers/ film képek:
A Gyűrűk Ura – A két torony /The Lord of the Rings: Two Towers/ magyar szinkronos előzetes /Trailer, HQ/
A Gyűrűk Ura – A két torony /The Lord of the Rings: Two Towers/ előzetes #2 /Trailer B, HQ-HD/A Gyűrűk Ura – A két torony /The Lord of the Rings: Two Towers/ film klippekKapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS