A dán lány – magyar előzetessel

3
6646

A lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener élete ihlette. Lili és Gerda házasságának és művészetének történetén keresztül tanúi lehetünk annak, ahogy Lili férfiból nővé változik.
Lili szerepében az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete), a rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde).


A dán lányFilm adatlap

Eredeti cím: A dán lány
Mozibemutató (USA): 2015. november 27.
Magyar cím és korhatár: Get On Up (16)
Magyar bemutató: 2016. január 28.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2016. június 3.
Műfaj: Dráma, Életrajz
Rendező: Tom Hooper
Forgatókönyvíró: David Ebershoff
Szereplők: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard, Matthias Schoenaerts, Matthias Schoenaerts
Filmstúdió: Working Title Films/Universal Pictures
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film


A dán lány film képek
A dán lány magyar szinkronos előzetes /trailer/A dán lány film klipA dán lány TV SpotKapcsolódó anyagok:


A dán lány IMDB adatlap


3 HOZZÁSZÓLÁS

    • A filmnek természetesen van egy mélyebb üzenete. Még csak most fogom megnézni, de tudom, hogy nagyon igazi film, a rövid bemutatóból és a szöveges tartalomból ez tisztán érezhető, nem véletlen a sikere sem. Az igazi szeretetről szól, amikor az egyik ember annyira szereti a másikat, hogy még elengedni is képes, csak azért, hogy a másik boldog legyen és megélhesse azt, ami az ő valódi lénye. Erre csak igen kevesek képesek, ahhoz túl kell lépni az embernek önmagán, a már megszokott sémákból, amibe az emberek a középszerű lét szintjén belesüppednek. Csak ekkor élhető valódi, egyedi és minőségi élet.

      • Igen, a film izgalmasabb karaktere nem Einar, hanem az Alicia Vikander játszotta Gerda. Minden tisztelet Eddie Redmayne-nek, de Vikander most lejátszotta a színről, s szerencsére ez nyilvánvalóvá vált az Akadémia tagjai előtt is. Tom Hooper rendező helyében én egy picit erőteljesebben eltoltam volna a hangsúlyt Gerda karaktere felé, őt állítva a középpontba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ