A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék – magyar előzetessel

1
476

Három olasz rohamrendőr vezényletével teszi törvény adta dolgát egy rendőrosztag. Hozzájuk csatlakozik egy fiatal rendőr, aki megdöbbenve szembesül vele, hogy a rohamrendőrök a senkiföldjén, senki által el nem ismerve tevékenykednek: utaznak rájuk a futballhuligánok, és minden pillanatban szabály- és törvénysértés után kutat közöttük az ügyészég. A munkájuk pedig szó szerint élet-halálharc közepette zajlik, ahol a jó döntés meghozatala nem feltétlenül egyezik a törvény írott szavával.
A megtörtént eseményeken alapuló, és Carlo Bonini bestselleréből készült film a rohamrendőrök szemszögéből beszél a futball huliganizmus megoldatlan problémájáról. A film alaphelyzetét a 2007-es tragédia nyújtja, amikor a Lazio és Juventus fanatikusainak összecsapása közben, egy rendőri intézkedés során lelőttek egy Lazio drukkert. A film a futballultrák által Európa-szerte ismert mozaikszót (A.C.A.B.) használja címéül, mely univerzálisan egybeforrott a rendőrségi brutalitással és korruptsággal.


A.C.A.B. - Minden zsaru rohadékFilm adatlap

Eredeti cím: A.C.A.B.: All Cops Are Bastards
Mozibemutató (Olasz): 2012. január 27.
Magyar cím és korhatár: A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék (16)
Magyar bemutató: 2013. június 13.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Akció, Krimi, Dráma
Rendező: Stefano Sollima
Forgatókönyvíró: Carlo Bonini (regény), Daniele Cesarano, Barbara Petronio, Leonardo Valenti
Szereplők: Pierfrancesco Favino, Filippo Nigro, Marco Giallini, Roberta Spagnuolo
Filmstúdió: Cattleya


A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék képek
A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék magyar előzetes /trailer/A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék film klipA.C.A.B. – Minden zsaru rohadék TV SpotKapcsolódó anyagok:


A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..