A burok – magyar előzetessel

16
1301

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder (Saoirse Ronan) testébe költözik azonban ahelyett, hogy fajuk küldetésének megfelelően akarata alá vonná a testet, eddig sohasem tapasztalt kapcsolatot alakít ki Melanie-val


A burokFilm adatlap

Eredeti cím: The Host
Mozibemutató (USA): 2013. március 29.
Magyar cím és korhatár: A burok
Magyar bemutató: 2013. március 28.
DVD megjelenés (HUN): 2013. augusztus 8.
Műfaj: Sci-fi, Thriller
Rendező: Andrew Niccol
Forgatókönyvíró: Andrew Niccol, Stephenie Meyer
Szereplők: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, Diane Kruger, William Hurt, Frances Fisher
Filmstúdió: Open Road Films


A burok film képek
A burok magyar szinkronos előzetes /trailer/A burok TV SpotA burok film klipKapcsolódó anyagok:A burok IMDB adatlap


16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Vagy jön majd valami angyal és ördög örök ellentéttel közbe meg még egy kis emberi gyarlóság. Alapvetően az összes egy Rómeó és Júlia alap konfliktuson nyugvó szotri. Csak nem mind tragikusan végződik.
  Capulet és Montague, ember és vámpír, most meg földönkívüli és ember. És ne feledjük azt a másik filmet sem, ahol egy zombi lesz szerelmes egy emberbe; bár az nem az említett írónő műve. Ez van.

 2. Stephanie Meyer…a leírás alapján a története jobbnak és ötletesebbnek ígérkezik mint a csillogó vámpírok nyáladzása. Bár ki tudja, lehet itt az űrlények hányása gyémánt lesz? Mivel sci-fi rajongó vagyok, már csak azért megnézem, hogy:
  1. adjak neki egy esélyt a javításra.
  2. kiakadhassak, hogy egy újabb kedvenc műfajomat teszi tönkre ez a nő.

 3. A könyv messze jobb mint az említett nyáladzós vámpír sorozata, és habár végig a szerelmi szálon van a hangsúly, túlnyomó többségben ezt érdekesebben írta meg. Kár, hogy a végén ugyanúgy oldja fel az ellentéteket, ahogy a Twilightba, és ezzel elveszik az egész alapkonfliktusa. Kicsit sok lesz már a happy endekből.

 4. Jó film lesz lehet, szintén nem díjazom az alkonyatot, de a könyv az szenzációs volt! Mondjuk azt az egy részt nem értem hogy besorolás 12 éven felülieknek. Ez WTF? Mikor a könyvben elég durva filozófiai rámutatás van, jó társadalomkritika, és rengeteg erőszak, erős érzelmeket felkavaró sokszor brutális történet, a sötétségben, és a halálban. Nagyon remélem, hogy nem szerelmi drámát csinálnak ebből a fantasztikus műből!! 🙂

 5. Lényegesen jobb, mint a Twilight, de nem az évszázad filmje. Vannak benne humoros részek, és a könyvben megírt társadalomkritikai vonal sem veszik el teljesen, de aki egy izgalmas scifit vár, az csalódni fog. Ugyanúgy csöpög a vászon már az elejétől, ráadásul szerintem erősen hajazott az egész a Jacob-Bella-Edward háromszögre, csak most “skizofrén” volt a lány. Egyszer érdemes megnézni, én remekül szórakoztam rajta, de nem tudom eldönteni hogy direkt lett e ennyire komikus és groteszk, helyenként meglehetősen idióta és lassú felfogású karakterekkel, vagy ők ezt mind teljesen komolyan gondolták. Igazából mindegy is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..