A beavatott – magyar előzetessel

7
1648

Chicago, a távoli jövőben. Az emberiség személyiségi jegyei alapján öt kategóriába van sorolva: Őszinték, Önfeláldozók, Bátrak, Barátságosak és Műveltek. Amikor egy gyerek eléri a 16 éves kort, el kell döntenie, melyik csoportba tartozik és utána ennek kell szentelnie életét. Tris Prior (Woodley) azonban egyik csoportba sem akar belépni, így hamarosan a Beavatottak (Divergents) között találja magát. A baj tovább fokozódik, amikor Tris felfedez egy összeesküvés, amelyben minden Beavatottat meg akarnak semmisíteni…


 A beavatottFilm adatlap

Eredeti cím: Divergent
Mozibemutató (USA): 2014. március 21.
Magyar cím és korhatár: A beavatott (16)
Magyar bemutató: 2014. március 20.
DVD megjelenés (HUN): 2014. augusztus 6.
Műfaj: Sci-fi, Akció
Rendező: Neil Burger
Forgatókönyvíró: Evan Daugherty, Vanessa Taylor
Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Zoë Kravitz, Ashley Judd, Tony Goldwyn
Filmstúdió: Red Wagon Entertainment
Filmforgalmazó:Pro Video Film


A beavatott film képekA beavatott magyar szinkronos előzetes /trailer/A beavatott TV SpotKapcsolódó anyagok:


A beavatott IMDB adatlap


7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az alapötlet egészen érdekes, de nem úgy tűnik mintha túl mélyen belemennének a társadalomkritikai részébe… de hátha tévedek. Viszont az nagyon is meglepett, hogy Kate Winslet-tet sikerült egy ilyen moziba becsalni.

  2. Nem tini szerelmes történet. Most fejezem be az első rész olvasását épp angolul. A könyvben alig van olyan rész, amikor a csajnak nincs valamije, ami kék vagy sebesült, és ha elcsattan összesen 4 csók, akkor jó.
    Hogy miért kellett Beavatottnak hívni, azt csak az idióta fordító tudja megint. Semmi köze a beavatáshoz. Ha simán idegen szóval lefordítják az angolt, még elviselhető. A divergens. (Valaki, aki más mint a többiek, eltér)

    Hangulatra az Éhezők viadalának filmváltozatára emlékeztetett az elején a könyv, de most már sokkal sötétebb így a vége felé.

    Hogy a cím magyar fordítása hogy fog majd értelmet nyerni a filmből, arra kíváncsi vagyok, de szerintem sehogy.

    Persze filmről lévén szó elrontani mindig el lehet a könyvhöz képest, de azért várom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..