2012 legjobb filmjei

54
3407

2012 legjobb filmjei

Írta: Kenobi

Russel Crowe dalra fakadt, Tom Hanks mókás maszkokban domborított, csapatba tömörültek a szuperhősők, kemény ellenfélre talált a Denevérember és felfedező útra indult a Prometheus. 2012-ben ígéretesebbnél-ígéretesebb produkciók versengtek kegyeinkért, többnyire sikerrel. Akadt néhány méretes zakó is, ám engedtessék meg, hogy visszatekintésül csak a szépre emlékezzünk. A nagy eszem-iszom jegyében telnek következő napjaink, így én is tisztában vagyok vele, hogy fárasztó tevékenység olvasással tölteni a drága perceket, amikor petárda durrogásától és tűzijátéktól hangos a környék – rövid leszek, ígérem.

2012 legjobb filmjei Nem is húzom az időt, csupán felsorolom a 2012-ben hazánkban bemutatott alkotások közül a legjobbakat. Szerintem. Fontos szó, amit feltétlenül ki kellett emelnem. A szokásos 25-ös lista görcsölése során egyetlen szempont volt a produkciók szórakoztató faktora, magyarul, melyiket voltam képes végignézni úgy, hogy közben nem az órámat, a kijáratot lestem. Lesz néhány meglepetés, néhány egészen pompás mozi, emelyekkel az év során keveset foglalkoztunk – ez a mi hibánk, el kell ismerni. Továbbá, erősen díjaztam alkotóik filmjükbe ölt erőfeszítéseit, többek között látvány, sztori, színészek, és ehhez hasonló badarságok toltak nagyot – tehát a két nap alatt összehányt vacakoknak esélyük sem volt. Az esetleges hozzászólásoknál örülnék, ha Ti is a közösbe dobnátok néhányat kedvenceitek közül, s ezen kérésem vonatkozik a hivatásos trollokhoz is, akik majd jönnek, és jól kiosztanak.

25. The Expendables 2 – A feláldozhatók 2 kritika itt
24. A Bourne hagyaték kritika itt
23. Börtönregény kritika itt
22. Suszter, szabó, baka, kém kritika itt
21. Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték kritika itt
20. Rontó Ralph
19. Pi élete kritika itt
18. Looper – A jövő gyilkosa kritika itt
17. A nyomorultak kritika itt
16. Az éhezők viadala kritika itt és itt
15. Holdfény királyság
14. Warrior – A végső menet kritika itt
13. Védhetetlen kritika itt
12. Fehér pokol kritika itt
11. Prometheus kritika itt
10. A tetovált lány kritika itt
9. A fékezhetetlen kritika itt
8. Bosszúállók kritika itt
7. Az Argo-akció kritika itt
6. Az utolsó műszak kritika itt
5. A hobbit – Váratlan utazás kritika itt
4. 007 – Skyfall kritika itt
3. Ördögsziget
2. A sötét lovag – Felemelkedés kritika itt
1. Felhőatlasz kritika itt

A végére egy közel nyolc perces összeállítás 2012 filmjeiből:


54 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A felsoroltak közül néhányat-még-nem láttam, de az én listám a következő:
  1. The dark knight rises
  2. A hobbit (erre nem számítottam 🙂 )
  3. Skyfall
  4. Bosszúállók
  5. A fékezhetetlen
  6. Warrior
  7. Prometheus
  8. Felhőatlasz

  Nagyjából. A többit nem rangsorolnám.
  Az általad felsorolt filmek közül van pár ami 2011-es. Ez szándékos gondolom. 🙂

 2. Sziasztok!
  Szerintem teljesen jó a lista Én az első hellyel is egyet értek én nem rég néztem meg a felhő Atlaszt is teljesen meg érdemelt helyen,ha bár a A sötét lovag is érdemelt volna első helyet,de nehéz ilyen jó filmeknél a döntés!:)
  Egy valami szúrt szemet még hozzá az Expendables 2 szerintem nem a 25 helyre kellet volna rakni ha nem legalább a Top 10 körül kéne lenni-e Prometheus meg nem 11 helyre kellett volna tenni hanem jóval hátrébb nekem csalódás volt az a film,de ez a én privát véleményem!:)
  1.Sötét Lovag,Felhő Atlasz (Nehéz dönteni mind a kettő mester mű)!!!:)
  2.007
  3.Feláldozhatók.2
  4.Bosszúállók
  5 Fékezhetetlen
  6.Utolsó Műszak
  7.Looper
  8.Nyomorúltak
  9.Warrior
  10.A Hobbit

  Nekem ez a Top 10!XD

 3. A lista valóban korrekt, én 2 tétellel egészíteném ki, ha a sajátomat állítanám össze. Az egyik A szégyentelen, a másik pedig a Vadállatok. Nekem ez a 2 film idén nagyon a háttámlának szegezett. És így év végére érve, az utolsó mozibemutató után azt hiszem kimondhatjuk, hogy ez ROHADT JÓ év volt filmes szempontból. Sem a tavalyi, sem az azelőtti, nem sorakoztatott fel ennyi izgalmas projectet, és szerintem olyan is régen volt már, hogy ennyi nagyágyú szállt ringbe egy évben. Idén Spielberg, Jackson, Nolan, Scott, Allen, Burton, Whedon, Fincher, Hooper, Mendes, Wachowsiék, Stone, Ritchie, Scorsese, Soderbergh Cronenberg, Crowe, Hillcoat, Anderson, McDonagh, és még sorolhatnám… nem is beszélve a feltörekvő művészekről, mint Rian Johnson, és a ritkán felbukkanók közül Gary Ross. Tényleg nagyon élveztem idén moziba járni. És sajnos ahogy nézem, a jövő év nem lesz ennyire intenzív, de persze unatkozni nem fogunk 2013-ban sem. 🙂

 4. Hát szinte mindeggyiket láttam,kivévve a nyomorúltakat,de az személyes listámon amúgy sem kapna helyet,mivel egyáltalán nem szeretem a musical-eket,persze ez csak magánvélemény.Mindenesetre nekem is megvan a magam listám persze.u.i:A felhőatlasz szerintem sem rossz film,de az első hely azért egy cseppet túlzás,az számomra A hobbit.

 5. Felhőatlasz?? Hát nem is tudom pár napja néztem illetve csak félig mert elaludtam rajta… A velem nézők azt mondták nem volt jó, egy csomó kisfilm összevágva.. Egyébként nekem sem tetszett (már ameddig láttam).. Pi életén csodálkozom nagyon jó kritikákat írtak róla fura, hogy ennyire hátra rakták.. (ezt holnap nézem meg) 🙂

 6. Kár, hogy a felsoroltak nagy része “hollywood-i dömping hulladék”.
  Legnagyobb csalódások:
  -A Bourne hagyaték
  -Suszter, szabó, baka, kém
  -Védhetetlen kritika
  -Bosszúállók

  Az ááámerikai Tetovált lányt elvből meg sem néztem…

 7. a krikusoknak mindig más tetszik, soha nem hallgatok senkire. megnézem a filmet, és majd én eldöntöm, hogy nekem tetszik-e. a csatahajot is lehúzták, nekem tetszett 2x is megnéztem.

 8. Nálam a top3 2012-es film:
  1. The Raid: Redemption
  2. Prometheus
  3. Bosszúállók

  Igen, a Prometheus-t vártam idén a legjobban és annak ellenére, hogy azért én is látom benne a kisebb-nagyobb hibákat, még így is nálam abszolút toplistás. Jöhet ezek után a kőzápor, vagy a személyes beállítottságom minősítése, nem fog érdekelni, és veszettül kíváncsi leszek a folytatásra..

 9. Egy korrekt elfogadható lista ami objektívnek is nevezhető érthető az akció film rajongók neheztelése maguk szempontjából. 🙂
  Ami nekem előrébb van az a Fehér pokol és a Suszter szabó. Az utóbbi érthetetlen számomra miért van ennyire hátul egy ma már ritka műfaj jó alkotása amiben még gondolkodásra is késztet. Kicsit vontatott de minden karakter kiemelkedően jó benne.
  Ja és úgy látom zömmel az előzetes oldalakat sikerült belinkelni a kritika helyett 🙂

 10. Although :Azé’ magad is megválaszoltad, miért van kicsit hátul a Suszter, szabó, baka, kém. A kritikák pedig ott vannak. Amennyiben a filmcímre kattintasz, betölti a filmadatlapot, ha a kritika itt dumára, akkor pedig a kritikát. Próbáld ki!

  Kicsigai: Szerintem a listán szereplő filmek jelentős hányadára nem illik a “hollywood-i dömping hulladék” jelzője. Mind a Felhőatlasz, mind a 007 – Skyfall, mind Az Argo-akció stb. stb. új dimenziókat nyitottak a filmek terén, az Ördögsziget pedig nem is amerikai film.
  A Hobbit és a Batman már inkább Hollywood elvárásai szerint készült produkciók, viszont minőségiek – kisebb-nagyobb hibáik ellenére is. Méltán van helyük az élmezőnyben. Vagy szívesebben látnád Number 1-ként az Alkonyatot??? 😀

 11. Egyet tudok érteni többé kevésbé. Az Éhezők viadala nem végezhet előbb a listán, mint a Nyomorultak, már ha csak a belefeccölt időt nézzük sem. Meg úgy egyébként sem.
  Ezenkívül a SH is túl hátul van, a Tetovált lány meg túl elöl. Majd később alkotok valami listát én is 🙂

 12. *kieg*: Tényleg jó kis lista ami súlyozva értékeli a filmeket a Felhőatlasz egy nehéz műfaj jó alkotása. És eéfogadható az első helye de az hogy a Prometheus előrébb van mint a fehér pokol meg a suszter szabó, a nyomorultakat még nem láttam de gondolom az is jobb, nem az én műfajom, ezt azért nehezen tudod megvédeni 🙂

 13. Ai: Kenobi világosan leirta, hogy szórakozás szempontjából rangsorolta a filmeket. Jobban szórakoztatta őt az Éhezők Viadala, mint A nyomorultak. Ez nem azt jelenti, hogy A nyomorultak rosszabb alkotás lenne.

 14. Sajnos a Felhőatlaszt a Pí életét és a Lawless-t sem láttam még, így nálam a top3 a Prometheus, Batman, Hobbit triumvirátus. Plusz a Sherlock Holmes Árnyjáték a 4. A többi film annyira érdektelen volt számomra, hogy többször nem fogom megnézni, egyszer elég volt.(pl. Avengers)

 15. A lista nekem is tetszik, egész reálisnak tűnik azok alapján a filmek alapján amit láttam. Gondolok itt, arra h a Bosszúállók nem lett benne a top5-ben, és h a TDKR a 2. helyen végzett 🙂 (ezekkel egyetértek)

  A Felhőatlaszhoz pedig a sok lehúzó kritika után újra kedvet kaptam megnézni 😀

 16. 1. Bosszúállók, 2. A hobbit, 3. Sötét lovag felemelkedés, 4. skyfall ezeket láttam a moziba de nálam mind 1. helyen van csak ezek jobban tetszettek mint a többi még ide tenném horrorból a sinistert és a fekete ruhás nőt ezek is nagyon jók voltak

 17. 1. sötét lovag
  2. hobbit
  3.prometheus
  4.exp 2
  5.felhőmaszlag”
  vitának nincs helye.bosszuallok iszonyat latvanyos,de borzaszto szar!!!
  de mindent felulmulo hir hogy az alkonyatnak VÉÉÉÉÉÉÉÉGE.robert ‘patiszonnak”olyat betudnék mosni hogy az nem igaz.igazi filmrajongo vagyok,eletembe nem idegesitett egy szinesz se, de ez a hanyadék,meg filmbeli “neje felhaborito,sajnos mai csajok meg ezeken könnyeznek.

 18. A legjobb idén sztem a TDKR!
  De ha szinészi játékot nézünk akkor a Warrior!!
  De hol van az alkonyat? 😀

  JASI84 :
  Az Apa ég ami kimaradt!-Az még az 1.-5000 sem fért volna be(szánalmas)

 19. 10. Looper
  9. Argo
  8. End of Watch
  7. Sherlock Holmes: A Game of Shadows
  6. Lawless
  5. The Avengers
  4. Prometheus
  3. 007 – Skyfall
  2. Cloud Atlas
  1. The Dark Knight Rises

  Megjegyzés: A Life of Pi-t és a Les Misérables-t sajnos még nem láttam, ezért nincsenek sehol sem… Ja és igen: a Jackson-féle HOBÓ-BABÓ sincs a listámon, de még az első 20-ban sem lenne benne (akkor sem, ha véletlenül megnézném)! 😀

 20. 10.hobbit
  9.Skyfall
  8.Prometheus
  7.Felhőatlasz
  6.Éhezők viadala
  5.Warrior
  4.Pi élete
  3.Nyomorultak
  2.Felemelkedés
  1.Lawless-Fékezhetetlen

  Bosszú állok egyértelműen nem sztem egy gyerekes fos volt robert downley junior volt az egyetlen jó benne

 21. 1. Felhőatlasz
  2. A nyomorultak
  3. Vadállatok
  4. A sötét lovag: Felemelkedés
  5. Skyfall
  6. Prometheus
  7. Bosszúállók
  8. Holdfény királyság
  9. A szégyentelen
  10. Looper

 22. Hupsz ez kettőbe jött össze! A Top 5 legszarabb film idén szerintem pedig:

  1. Apa ég
  2. LOL
  3. Harmadnaposok
  4. Alkonyat – Hajnalhasadás 2. rész
  5. Fogadom

  A legnagyobb csalódások pedig Az emlékmás, a Men in Black 3. és A holló.

 23. én még kb. a felét láttam annak a mennyiségnek amit még szeretnék.sajnos sok film már semennyire nem hoz tűzbe.ha az általam látottak közül kiemelnék mondjuk 3at amik szórakoztattak és lekötöttek akkor azok a john carter,a sherlock2,és az új pókember.amitől sokat vártam és nekem nem működött az pl.a prometheus.de az avengerst is másmilyennek képzeltem.

 24. Nekem a bosszúállók egyáltalán nem jött be. Már a vasember filmeknek is több mondani valója van. Egy giccs hulladék az egész. Még a látvány is átlagos volt.

 25. Én ezekből csak néhányat láttam és azok tetszetek. Az alapján nagyjából ez az én listám.
  Bosszúállók
  A sötét lovag: Felemelkedés
  007-Skyfall
  The Expendables 2 – A feláldozhatók 2
  Prometheus
  A Hobbit – A váratlan utazást mg nem láttam, de az első 3-ba tenném tuti 🙂

 26. Sziasztok!

  A lista jó, és teljes mértékben a szerző véleményét mutatja, amely természetesen sok kommentelőnél kisebb-nagyobb vitát generált. Ami viszont biztos, hogy személy szerint 1-2 filmet előrébb-hátrébb soroltam volna, és a Felhőatlaszt teljes mértékben kihagytam volna.
  Amikor megnéztük a filmet moziban, az volt az érzésem, hogy elpocsékoltam az életemből több mint 3 órát, és óriási hiba volt. Akkor még az is megfogalmazódott bennem, hogy megjelentetek egy helyen egy olyan kritikát (amit eddig még sosem írtam), ami az általános véleménnyel teljesen szembe megy, azaz rossz színben tünteti fel a Felhőatlaszt. Kifejezetten mérgesen jöttem ki a moziból,ami még ha egy E kategóriás filmnél sem történt meg velem soha. Személy szerint SENKINEK NEM AJÁNLOM A FELHŐATLASZ, azt az évszázad legrosszabb filmjének tartom. Természetesen ez is szubjektív, lehet köpködni 🙂
  Üdv

 27. Vagy a felét nem láttam, de az Életrevalók tuti bekerülne nálam. Az éhezők viadalát még egy százas listába sem tenném. Azon csodálkozom, hogy neked az tetszett…

 28. A kopasz osztag, Az erő krónikája, Amerikai Pite 4, Szerencsecsillag, Csatahajó, Borotvaélen: amik számomra hiányoznak.

  Hobbit, Suszter, szabó, baka, kém, Holdfény királyság, A tetovált lány: kivenném a listából.

  Helyezésekben is lenne különbség.

  U.I. a trolloknak:
  Én véleményem, kéretik tiszteletben tartani. 🙂

 29. Nagyon tetszik, hogy mindenkinek más jelent a legjobb. És kíváncsi lennék, ha a világ összes filmnézője (de tényleg mind) szavazna akkor milyen lista születne 🙂

 30. Nálam a Warrior az első toronymagasan.

  1.warrior
  2.bosszúálló
  3.batman

  Bár hozzá teszem se a hobbitot se a felhőatlaszt sem pedig az argo-t nem láttam.Azokat még meg kell néznem.

 31. Az év erről a négy filmről szólt:

  – A sötét lovag – Felemelkedés

  – Bosszúállók

  – Prometheus

  – A hobbit

  a sorrendet mindenki összerakhatja!

  1-2 film nem igazán tetszett ebben a listában, pl.: Fehér pokol, A nyomorultak, Fékezhetetlen!?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..