Walesa – A remény embere

0
178

A film egy interjú közbeni visszaemlékezésből építi fel a lengyel történelem egy kiemelkedő eseménysorozatát. Végigkövethetjük, ahogy Wałęsa, a gdański gyári munkás, villanyszerelő szűkebb közösségének vezéregyénisége lesz, amikor az 1970-es illegális hajógyári sztrájkot 80 munkás halálának árán fojtják el. Mivel már ekkor szenvedélyesen, de taktikusan küzd, az elnyomó hatalom máris számontartja őt. Az ekkor még fiatal Wałęsa és felesége, Danuta ez idő tájt várják első gyereküket, de a családot máris szétszakítja egy hosszabb börtönbüntetés, ami Wałęsa életében korántsem az utolsó elzárás. Az események sora közben kibomlik előttünk egy őszinte, önazonos, áldozatkész és nem utolsósorban vallásos vezető képe, akit követői szívből szeretnek és támogatnak.


Walesa - A remény embereFilm adatlap

Eredeti cím: Walesa. Czlowiek z nadziei
Mozibemutató (Lengyel): 2013. október 4.
Magyar cím és korhatár: Walesa – A remény embere (12)
Magyar bemutató: 2014. március 20.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Életrajzi, Dráma
Rendező: Andrzej Wajda
Forgatókönyvíró: Janusz Glowacki
Szereplők: Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska, Iwona Bielska, Zbigniew Zamachowski, Cezary Kosinski
Filmstúdió: Canal+ Polska
Magyar forgalmazó: Cirko Film


Walesa – A remény embere film képek

Walesa – A remény embere magyar feliratos előzetes /trailer/Walesa – A remény embere film klipWalesa – A remény embere TV SpotKapcsolódó anyagok:


Walesa – A remény embere IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..