Schindler listája – film adatlap, előzetes

0
1363

Egy ellentmondásos hős századunk történelmének legsötétebb korszakában: Oskar Schindler vérbeli üzletember, aki csak a saját érdekét nézi. A nácizmus előretörésében is csupán üzleti lehetőségeinek kiteljesedését látja és hamar rájön, hogy jót tesz vállalkozásának, ha belép a náci pártba.
Jól számított. Gyárai egyre több megrendelést kapnak Hitler hadseregétől és mivel egyre szorosabb kapcsolatokat épít ki vezető nácikkal, lehetőséget kap arra is, hogy krakkói gyárában munkabér fizetése nélkül alkalmazza zsidók százait.
Schindler azonban lassan szembesül a ténnyel, hogy a rendszer, amelyet kiszolgál és amelynek hasznát élvezi egy embertelen, gyilkos rendszer, amely ártatlanokat küld a halálba. Schindler, a hidegen számító üzletember rádöbben, hogy hatalom van a kezében: emberi sorsokról dönthet, élet és halál ura. Ha sikerül ügyes politikával elhitetnie a nácikkal, hogy továbbra is lojális velük szemben és szüksége van a nála dolgozó zsidók munkájára, legalább annyit elérhet, hogy az alkalmazottak elkerülik a halált.
Schindler teljes vagyonát felélte, hogy finanszírozza a gyár működését, amely egy idő után már csak egy dolgot termelt: a túlélés reményét ezernyi zsidó számára…

Steven Spielberg megdöbbentő hatású, megtörtént eseményeket feldolgozó mesterműve 7 Oscar-díjat nyert, és a világ számos országában az alaptanterv részévé vált.


Schindler listájaFilm adatlap

Eredeti cím: Schindler’s List
Mozibemutató (USA): 1993. december 15.
Magyar cím és korhatár: Schindler listája (16)
Magyar bemutató: 1994. március 10.
Blu-ray megjelenés (HUN): 2013. április 10.
Műfaj: Dráma, Életrajzi, Történelmi
Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyvíró: Thomas Keneally (könyv), Steven Zaillian
Szereplők: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Caroline Goodall
Filmstúdió: Universal


Schindler listája mozifilm képek


Schindler listája mozifilm előzetes /trailer/Schindler listája TV SpotSchindler listája film klipKapcsolódó anyagok:


Schindler listája IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..