hétfő, január 22, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Végjáték"

Címke: Végjáték

...méghozzá úgy, hogy kő kövön nem marad! Már épp ideje volt így ősszel egy hasonlóan kőkemény nyitánynak, s ez a több mint 86 milliós első hétvége azért határozottan szépnek mondható, még ha a többi Marvel filmhez képest azért meglehetősen szerény, nem beszélve a film brutális 170 milliós büdzséjéről! Ennek ellenére a stúdió derűlátó, és csak a tengerentúlon 200 millión felüli eredményt minden további nélkül elvárnak a produkciótól, amit mellesleg a kritikusok sem húztak le nagyon, a Rottentomatoes 66 %-os, erős közepes értékelése legalábbis erre enged következtetni.

2013. november 7-én, azaz jövő héten csütörtökön érkezik a hazai mozikba az Orson Scott Card Nebula és Hugo díjas regénye alapján készült Végjáték sci-fi, melyben az emberiség utolsó, mindent eldöntő csatára készül a Földet leigázó fejlett idegen fajjal, és a harc kimenetele - azaz az egész emberi faj túlélése - egyetlen fiú kezében van. A hazai forgalmazó, a ProVideo jóvoltából most három darab páros belépőt nyerhettek a film premier előtti vetítésére, ami 2013. november 5-én, kedd este lesz egy budapesti moziban.

Egy héttel a magyar bemutató előtt (Az USA-ban már a héten vetíteni kezdik) megérkezett a szinkronos előzetes is az Orson Scott Card kultikus regénye alapján, Asa Butterfield, Harrison Ford, Ben Kingsley, Viola Davis és Abigail Breslin főszereplésével készült Végjáték-hoz. A premier előtti vetítésekről érkező hírek biztatóak, a rottentomatoes-ra beérkező kritikák 71%-a pozitív, és egyelőre az Imdb-n is 6.9 ponton áll a film.

Új nemzetközi előzetes látott napvilágot Orson Scott Card regénye alapján készült Végjátékhoz. Az új előzetes sokkal látványosabbra sikerült, mint az eddigiek, a marketing gépezet úgy látszik csikorogva beindult. A mozibemutató még egy kicsit odébb van (november), mindenesetre a film egyre inkább a várós kategóriába esik, gondolom, nem csak minálunk. A várakozást reméljük oldja az alábbi előzetes.

Végre kijött a Thor folytatásának, a Thor: Sötét világnak új, zsúfoltnak mondható külföldi plakátja - hamarosan érkezik az új előzetes is! -, már most érdemes jól bevizsgálni és csemegézni rajta. Az Orson Scott Card regénye alapján készült Végjáték is kapott egy nemzetközi posztert, ami már nem karakterposzter, a Paranoia korábbi, meglehetősen agyon photoshopolt arcai új felállásban láthatóak az új nemzetközi plakáton - ugyanolyan borzalmas, mint a régi, nem értem, miért azt variálják! -, s végül a várva várt Gravitáció nemzetközi IMAX plakátja is napvilágra került.

Orson Scott Card 1985-ös regénye Nebula- és Hugo-díjat kapott, ami a két legrangosabb elismerés a sci-fi műfajban, 1999-ben az 56. helyen állt a modern irodalom 100 legjobb regénye listáján és az Amerikai Könyvárszövetség is beválogatta a 100 legjobb ifjúsági regények közé. Az alapanyag tehát garantáltan minőségi, a kérdés csupán az, vajon sikerült-e a Gavin Hood által vezetett stábnak a filmvászonra adaptálnia a történetet - erre a kérdésre azonban csak novemberben kapjuk meg a végleges választ.

A közeli jövőben egy magukat Formics-nak nevező idegen faj megtámadta a Földet, és a legendás Mazer Rackham, a nemzetközi flotta parancsnokának (Ben Kingsley) hősiessége nélkül valószínűleg minden elveszett volna. Hogy előkészítsék a következő támadást, Hyrum Graff tábornok (Harrison Ford) egybegyűjti a legbriliánsabb ifjú elméket, és elkezdi őket kiképezni. 70 évvel a szörnyű támadást követően Ender Wiggin (Asa Butterfield) egy szégyenlős, de kiváló stratégiai érzékkel rendelkező fiú is besorozásra kerül az ifjú elitkatonák közé...

A Summit Entertainment nyilvánosságra hozta az első előzetest az Orson Scott Card díjnyertes regénye alapján készülő Végjáték /Ender's Game/ sci-fi-hez, amely Asa Butterfield, Hailee Steinfeld, Ben Kingsley, Viola Davis, Abigail Breslin és Harrison Ford főszereplésével 2013. november 1-jén fog a mozikba kerülni. A rendező Gavin Hood. Tartalom: A közeli jövőben egy magukat Formics-nak nevező idegen faj megtámadta a Földet, és a legendás Mazer Rackham, a nemzetközi flotta parancsnokának (Ben Kingsley) hősiessége nélkül valószínűleg minden elveszett volna.

A nemrég napvilágot látott The Wolverine képek mellé rögtön két poszter is érkezett, plusz a türelmetlenek egy 6 másodperces ízelitőt is megnézhetnek a szerdán érkező trailerből. Megjött az első plakát az Orson Scott Card sci-fi regényéből készülő Végjátékhoz (reméljük azért, mert jön az előzetes is...) , illetve megnézhetjük a Tűzgyűrű Coyote Tango névre keresztelt Japán nemzetiségű óriás robotját...

Megérkezett az első kép az Orson Scott Card magyarul Végjáték címen megjelent Ender's Game, regénye nyomán készülő azonos című filmből: Harrison Ford látható rajta, aki Hyram Graff ezredes, a tehetségesnek ítélt gyerekeket kiképző katonai tábor vezetője, valamint Asa Butterfield, akit a címadó Ender szerepében láthatunk majd. A kép mellé Gavin Hood rendező mesélt egy kicsit a forgatás körülményeiről...

Nate (Mickey Rourke) egy jelentéktelen jazz trombitás, akinek lejtőn az élete. Elkapják amint épp egy autót készül feltörni, betuszkolják egy kocsiba és kiviszik a sivatagba. Nate már a halálra készül, de végül otthagyják a kietlen vidéken. A férfi végül belebotlik egy cirkuszba, mely épp a sivatag közepén áll. Ekkor látja meg a csodálatos szépségű Lily-t (Megan Fox), az igazi földre szállt angyalt. Nate első látásra beleszeret a hűvös természetű, tartózkodó lányba. Amikor Nate megtudja, hogy a gonosz, és végtelenül kapzsi gengszter, Happy Shannon (Bill Murray) tarja markában a fiatal nőt...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,812FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések