szerda, július 18, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Vasember 3"

Címke: Vasember 3

A Vasember 3 DVD/Blu-ray megjelenése kapcsán Louis D'Esposito, a Marvel társelnöke adott interjút az IGN-nek, és szóba került a film egyik legnagyobb csavarja, amely Mandarin nevéhez fűződik. Spoileresek leszünk, csak az kattintson a cikkre, aki már látta a filmet.

A múlt heti nemzetközi sikereket követően minden szem a Vasember 3. amerikai bemutatójára tapadt. A filmnek ugyan nem sikerült megdönteni a Bosszúállók tavaly felállított 207 milliós minden idők legjobb nyitóhétvége rekordját, azonban a 175 milliós eredmény a második helyre már elég volt, maga mögé utasítva a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. részét. Az eredmény hatalmas fejlődés a franchise életében is, hiszen nagyságrendekkel felülmúlja az első rész 98 milliós és a Vasember 2 128 milliós nyitóhétvégéjét.

Az USA-ban ugyan még csak a héten kerül a mozikba a Vasember 3., a teljes nemzetközi piac 79%-ban, 42 országban már bemutatták a filmet és a hétvége lezárásáig összesítésen 195 millió dolláros bevételre tett szert, amivel sikerült túlszárnyalnia a Bosszúállók 185.1 millióját. Az USA-n kívül szignifikáns bevétel várható még Oroszországból, Kínából és Németországból is, ahol szintén a héten lesz a premier. Néhány adat a nemzetközi bemutatók sikereiről.

„Iron Man lives again!”, avagy a Vasember visszatért! Az előbbi idézet a Black Sabbath együttes 1970-es Paranoid című albumából kölcsönözve, az „Iron Man” nótájuknak utolsó sora, amely remekül felszínre hozza azokat az érzéseket, amiket Shane Black filmjének megtekintése után érezhet a halandó. Hisz nem semmi látvánnyal cirógatják érzékszerveinket. Mindehhez társul némi humor, csipetnyi fordulat és igen, az a darkosra vett történet, amivel az előzetesekkel szépen megvezették a jámbor nézőt. Könnyen az év filmje is lehetne, de vaktölténnyel pufogtat.

A Marvel filmeknél fontos szerepe van a stáblista után érkező rövidke jelenetnek, ugyanis szinte mindig tartalmaz egy utalást a stúdió soron következő filmjére - mivel a két hét múlva mozikba kerülő Vasember 3 is túl van már pár zárt körű vetítésen, ki is derült, milyen meglepetés vár ránk a készítők neveinek lepergését követően (SPOILER): A jelenet leírása a következő: "Tony Stark (Robert Downey Jr.) közeli képével kezdünk, amint és fotelben ülve különböző sérüléseket ecsetel beszél valakinek...

Az összes fontos szereplő megszólal a Vasember 3 legújabb, kibővített színfalak mögött videójában: a korábban már látott Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow és Don Cheadle mellett most Ben Kingsley (Mandarin), Guy Pearce (Aldrich Killian) és Rebecca Hall (Maya Hansen) is ejt pár szót filmbéli karakteréről.

Három új poszter került elő, három már elég jól ismert és valószínűleg nagy tömegeket moziba vonzó alkotáshoz: Michael Bay Izomagyak filmjének plakátján Dwayne Johnson, Mark Wahlberg és Anthony Mackie a film kigyúrt főszereplői láthatók; a Vasember 3. nemzetközi poszterén a címadó szuperhős csupán megviselt arcpáncéljával képviselteti magát...

A kínaiaknak kedveskedni kell egy kicsit, hisz azért mégis csak 1 milliárdan éldegélnek ott, ráadásul a Vasember 3 részében kínai pénz is van. A Marvel a DMG-vel közösen bejelentette, hogy az ország lakói másféle verziót élvezhetnek. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy teljes egészében különbözni fog attól, amelyet a világ többi tájára küldenek szét.

A forgalmazó jóvoltából szinkronosan hallhatjuk végre megszólalni a Vasember 3 nálunk is bemutatásra került legutolsó nemzetközi előzetesét. Érdekes szinkronhang választás jellemzi, de határozottan nem rossz, más kérdés maga a fordítás... de ne kössünk bele az élő fába!

Nem kell már annyira sokat aludni a Vasember 3 bemutatójáig. Elvileg egy komorabb folytatást kapunk, de a humort sem felejtették ki a filmből, Shane Black legalábbis gondoskodott a jó dumákról. Kevin Feige egy sajtóeseményen elmondta, hogy Joss Whedonnak is megmutatta a filmet, aki most vakarja a fejét, hisz nehéz lesz felülmúlnia a látottakat.

Kevin Feige a Marvel elnöke egy nemrég adott interjúja alatt megválaszolta a kérdést, ami joggal vetődhet majd fel mindenkiben, aki szembesül vele, milyen komoly nehézségeket okoz Tony Starknak, hogy legyűrje a Vasember 3. gonoszait: Miért nem segítenek neki a Bosszúállókban megismert új hős barátai?

A Marvel Studió nyilvánosságra hozta a második Vasember 3 előzetest is, amelyben jócskán van új látnivaló az elsőhöz képest. Az időzítés remek, hiszen tegnap óta mindenki megint a konkurens Igazság Ligája filmről beszél, amiben a - meg nem erősített - hírek szerint lehet, hogy ismét Christian Bale lesz Batman - ezt egy kicsit most sikerült elfeledtetni velünk.

Közösségi oldalak

16,303RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
26,074FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések