péntek, január 19, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Transformers"

Címke: Transformers

A Paramount Pictures és a Hasbro a napokban bejelentette, hogy újabb 5 évre meghosszabbították a két cég együttműködését, és az új szerződés szerint ez idő alatt 5 Transformers és 2 G.I. Joe film egészen biztosan el fog készülni, közöttük a jövőre érkező Űrdongó spin-off.

A Transformers franchise soron következő, hatodik filmje a jövő decemberben érkező Űrdongó spin-off lesz, aminek szép lassan kialakul a végleges stábja: a rendező székben ezúttal Michael bay helyett (producerként azért ő is ott lesz) Travis Knight (Kubo és a varázshúrok) fog ülni, a főszereplő Hailee Steinfeld és Jon Cena mellé épp ma csatlakozott be John Ortiz is.

A jelek szerint tényleg komolyan veszi a Paramount Picture és a Hasbro azt a tavalyi évben tett ígéretét, miszerint beleerősítenek a Transformers franchise területén: pár nappal ezelőtt ugyanis bejelentették, hogy egy-egy év különbséggel, azaz 2017-18-19-ben sorra érkeznek majd a Transformers folytatások. A Hasbro egy nappal később kiegészítette a hírt azzal, hogy a 2018-as film nem más, mint Űrdongó önálló filmje, azaz az első spin-off a sorozatban.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Paramount Pictures-nek nagy tervei vannak a Transformers francise-zal, a Hasbro jóvoltából pedig most kaptunk egy ízelítőt is belőle. Röviden összefoglalva elmondhatjuk, hogy az elkövetkező 10 évben négy folytatást kap a film, azaz a jövő nyáron forgatásra kerülő Transformers 6 után érkezik majd a 7-8. és a 9. rész is. És ez csupán a főcsapás, a spin-off-okról és animációs projektekről még nem is esett szó. Stephen J. Davis, a Hasbro elnök vezérigazgatója az alábbi nyilatkozatot tette:

A Paramount Pictures korábbban már közzétette, hogy egy teljes író csapatot fogadott fel a Transformers univerzumhoz, a terveik között a folytatások mellett több spin-off és animációs projekt is szerepel. A legújabb hírek szerint a spin-off egyike - nem túl meglepő módon - a fiatalabb korosztály egyik kedvenc Autobotja, Űrdongó körül fog forogni.

A Transformers 2. után az a hír járta, hogy Michael Bay szeretett volna kivenni egy év alkotói szabadságot, hogy aztán megvalósítsa dédelgetett tervét: egy Ponyvaregény-szerű véres vígjátékot, kevés pénzből. – Az ötletet egy újságcikk adta – mesélte akkor a rendező. – Egy csapat testépítőről szólt, akiknek az agyára ment a sok szteroid. Bűnszövetkezetet alakítottak, amely a fél várostól védelmi pénzt akart szedni, csakhogy szembetalálták magukat a valódi maffiával, és ebből nagy baj lett. Amolyan Ponyvaregény-szerű film lehetne, sok fordulattal, ütős dumákkal, meg csavaros szerkezettel...

Michael Bay korábban egyszer azt nyilatkozta, hogy amíg a rajongók kíváncsiak a Transformers filmekre, ő készíteni fogja őket - most úgy tűnik meggondolta magát, ugyanis a készülő harmadik film után nincsenektovábbi tervei a projecttel, legalábbis Lorenzo di Bonaventura, a filmek producere szerint. "Úgy gondolom, a Transformers 3 lesz az utolsó felvonás" - nyilatkozta Bonaventura. "A Hasbro és a Paramount persze biztos továbbviszi a vonalat, de azt hiszem, Michael (Bay) befejezte. Így is sok évet áldozott az idejéből egyetlen dologra."

A december nyilvánosságra hozott 15-ös lista, ami a 82. Oscar-gála Legjobb vizuális effekt kategóriájának indulóit tartalmazta, hét filmre szűkült, amiből a szabályok szerint hárman fognak indulni a VFX Oscar díjért. A "hiányzó" nyolc film (Ahol a vadak várnak, Angyalok és démonok, Coraline és a titkos ajtó, Watchmen - Az őrzők, Karácsonyi ének, G-Force – Rágcsávók, Sherlock Holmes, G. I. Joe: A kobra árnyéka) nem teljesítette a versenyben maradáshoz szükséges feltételeket, ha jól tudom, nem készítette el szükséges rövid, vágott verziót. Az Legjobb vizuális effekt Oscar díj abszolút favoritja szerintem James Cameron Avatar-ja, a három végleges nevezett listáját február 2-án hozzák nyilvánosságra.

A múltkori, az évtized legnagyobb filmes bukásai lista után nézzük az utóbbi 10 év igazi nyerteseit. Szintén a Hollywood Reporter magazinnak köszönhető ez a lista is, mely az évtized legnagyobb (észak-amerikai) bevételt hozó filmjeit gyűjti egybe. Az összeállításból jól látszik, hogy a képregény-adaptációk és a folytatások a legnyerőbb filmek manapság. Előbbiekből 4, utóbbiakból pedig 8 van az alábbi tízes listán. A győztes pedig persze mindkettő kategóriába beleillik, de mielőtt lerántanánk a leplet az első helyzettről, jöjjön a többi kilenc film.

Fantasztikusan sikerült a Transformers: a bukottak bosszúja premierje - a film a bemutató 5 napja alatt 201 millió dollár bevételt ért el az USA-ban - 4234 filmszínházban vetítették -, egy hajszállal lemaradva A sötét lovag által tavaly megdöntött rekordtól, ami 204 millió dollár volt. Mindössze ennek a két filmnek sikerült eddig átlépnie a bűvös ötnapos, kétszázmilliós határt. Nemzetközi szinten is jól teljesített film: a 201 millióhoz további 186-ot gyűjtött össze, ezzel a teljes bevétele 387 millió dollár volt azaz a becsült költségeknek /200 millió/ közel a dupláját hozta az első öt nap alatt.

Los Angelesben, 22-én este volt a film hivatalos Transformers - A bukottak bosszúja premierje, ahol a film készítői és sztárja nagyokat pózoltak a médiák kedvéért. A háttérben Űrdongó - pontosabban egy Chevrolet Camaro látható, a fotókon pedig Michael Bay-en, Shia LaBeouf-on és Megan Fox-on kívűl Isabel Lucas, Josh Duhamel és Peter Cullen (Optimus hangja) látható .

Három új TV Spot (ezzel együtt összesen 19 van) és egy új film klip a Transformers: A bukottak bosszúja-ból. Jövő héten (június 24-én) premier, addig még adnak a Hypenak a fiúk. Lassan már csak egy kérdésem marad: Van még olyan jelenet a filmben, amit nem nyomtak le előzetesekben?

Közösségi oldalak

16,347RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,785FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés
  • Ganta: Pontosan, tökéletesen egyetértek!
  • Wolf: Pf…pont ők beszélnek, mikor kb ugyanúgy néznek ki?:D
  • Horváth Péter: Pedig Rey 10/10-es csaj volt a filmben. Sokkal jobb volt mint...
  • Reene: Nem hiszem, hogy színészek külseje miatt bukott. John Boyega szerintem...
  • Captain: Ja és nem ezért bukott valszeg, hanem azért mert elbagatellizált...
  • Captain: Hát pedig kedves cikkíró ahogy korábban már leírtam a casting valami...
  • Népszerű bejegyzések