csütörtök, január 18, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Titanic"

Címke: Titanic

A 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon jártunk, és górcső alá vettünk két életrajzi filmet, a finnek Oscar nevezettjét, A vívó című, történelmi távlatokba helyezett sportfilmet, valamint Stanley Milgram élettörténetét adaptáló Experimenter című drámát.

Idén mi is kaptunk meghívást a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra, s igyekszünk beszámolni az ott látottakról. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk, mivel minden filmet megnézni mi sem tudunk, pláne érdemben írni az összesről. Az első két film, amit górcső alá veszünk: A megváltás című dán western Mads Mikkelsen főszereplésével, és a Megmaradt Alice-nek Julianne Moore Oscar díjas alakításával.

Felbuzdulva az Avatar sikerén, James Cameron elhatározta, hogy nagy fába vágja a fejszéjét, és régi filmjeinek is megadja az esélyt, hogy 3D-s mozifilmként is bemutatkozhassanak. Elsőként természetesen a box office listákon trónfosztott Titanicról merült fel, hogy plusz egy dimmenzióval gazdagodhat, így még kézzelfoghatóbb lesz az elsüllyeszthetetlen hajó merülése. Vélhetően még ez évben nekiállnak a "háromdésítésnek", hogy a film 2012 tavaszán, a tragédia 100. évfordulóján (1912. április 15-én hajnalban süllyedt el a hatalmas hajó) visszakerülhessen a mozikba, ezúttal már 3D-ben.

Most már hivatalos, hogy az Avatar Észak-Amerikában is minden idők legnézettebb, pontosabban legtöbb bruttó bevételt elért mozifilmje lett. Cameron sci-fijének mindössze 47 nap kellett ahhoz, hogy beérje és megelőzze a Titanic 97 óta megdönthetetlennek hitt 600 millió dolláros rekordját. Ahogy maga a hajó, úgy ez az összeg sem volt elsüllyeszthetetlen, így a tegnap zárással elért 601,1 millió most már egyeduralkodóvá teszi a Pandora holdi látványorgiát.

Rune Denstad Langlo filmje az Országos Diákzsűri fődíját, valamint a Hullámtörők-díjat is elvitte a a 2009-es Titanic Filmfesztiválon. A poszter ígérete szerinti "antidepresszív offroad film" főszereplője Jomar Henriksen egy sípálya magányos gondnokaként dolgozik. Mivel a síelés többé nem érdekli, munkaköri kötelességeit is egyre hanyagabbul végzi. Egy nap megjelenik egy régi barátja, aki elmondja, hogy Jomarnak van egy gyereke valahol fönn északon...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,780FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések