csütörtök, január 18, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Thor: Sötét világ"

Címke: Thor: Sötét világ

Az elmúlt hétvégén továbbra is Thor tartotta markában az első helyet, és az Istennek se' engedte ki a kezéből! Mondhatni, isten legyen a talpán, aki megpróbálja elvenni tőle! Nem sikerült ez a The Best Man Holiday című vígjátéknak sem, amely a nyelvtörőnek is beillő magyar címmel büszkélkedő Holtunkiglan (The Best Man, 1999) vígjáték folytatása. A szinte csak afro-amerikai színészeket felvonultató folytatás az előzetes elvárásokat sokszorosan túlszárnyalta...

El kell ismernem, a Marvel döntéshozó berkeiben igazi keménytökű legények uralkodnak. Hisz a Thor: Sötét világ rendezői székébe belemerték ültetni azt az Alan Taylort, aki ugyan sikeres sorozatok (például Róma, Trónok harca) egyes epizódjainak rendezésével már megízlelte a dicsőség ízét, azonban nagyestés játékfilmek tekintetében meglehetősen zöldfülűnek számít. A Marvel kockáztatott. Aki mer, az nyer, ugyebár. Bevételt tekintve nagyot dobbantottak, tehát jól tették.

...méghozzá úgy, hogy kő kövön nem marad! Már épp ideje volt így ősszel egy hasonlóan kőkemény nyitánynak, s ez a több mint 86 milliós első hétvége azért határozottan szépnek mondható, még ha a többi Marvel filmhez képest azért meglehetősen szerény, nem beszélve a film brutális 170 milliós büdzséjéről! Ennek ellenére a stúdió derűlátó, és csak a tengerentúlon 200 millión felüli eredményt minden további nélkül elvárnak a produkciótól, amit mellesleg a kritikusok sem húztak le nagyon, a Rottentomatoes 66 %-os, erős közepes értékelése legalábbis erre enged következtetni.

Október 31-én a mozikba kerül a Thor: Sötét világ, és ezzel kiderül, hogy vajon a pörölyös germán isten felveszi-e a versenyt a Marvel idén bemutatott két másik hősével, Vasember-rel, illetve Rozsomák (akkorsemFarkas)-kal. A legutóbbi előzetes magyar szinkronos változata is elkészült.

Hosszú álomból ébred fel Malekith, az elátkozott, mielőtt még nekilátna tervének, amely, ha sikerül neki, véget vet az általunk ismert földi életnek - épp ezek a pillanatok láthatók a Thor: Sötét világ legújabb film klipjében. Érkezett pár banner is, melyek egyikén szintén ő látható, ám a jelenettől eltérően hibátlan simaságú arcának egyik felét csúf hegek borítják el. Vajon hogyan szerzi sérüléseit?

A Bosszúállókban elkövetett aljas árulását követően Thor gonosz féltestvérére hosszú büntetés vár egy Asgardi cellába, ám a kocka fordul egyet, amikor a hataloméhes sötételf, Malekith támadást intéz a birodalom ellen és látszólag semmi nincs, ami megállíthatná. Thor harcostársai tanácsa ellenére Loki segítségét kéri hogy hogy leszámoljon Malekith-tel, és minden jel arra utal, hogy a testvérpár ezúttal egymás oldalán fog harcolni.

Az elmúlt időszakban folyamatosan adagolta a Marvel a Thor: Sötét világ karaktereinek posztereit, amivel külön-külön nem foglalkoztunk, mostanra azonban már szinte a teljes széria megérkezett, így közzétesszük őket: Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston) és Odin (Anthony Hopkins) mellett harcostársaik, Heimdall (Idris Elba), Sif (Jaimie Alexander), Fandral (Zachary Levi) és Volstagg (Ray Stevenson)...

A Marvel 10 új képet dobott ki a 2. fázisban készült Thor: Sötét világ-hoz, a filmes jelenetképek mellett a forgatásról is van két kép, melyeken Alan Taylor rendező látható munka közben. Az új részben Thor (Chris Hemsworth) gonosz testvérével Loki-val (Tom Hiddleston) lesz kénytelen összefogni, hogy megmentse a világot a sötételf Malekith terrorjától.

A tervezett világpremierrel egyidőben történő bemutatás helyett csak az USA bemutatót követő héten, azaz november 14-én kerül a mozikba a Thor: Sötét világ, amihez most egy, kibővített trailer érkezett néhány kép társaságában. Túl sok újat nem láthatunk a korábbi előzeteshez képest, de azért vannak új képkockák. Hivatalos tartalom: A hős Thor tovább folytatja Föld és a kilenc birodalom védelmében folytatott harcát most egy olyan, eddig árnyakban bújkáló ellenféllel szemben kell megvívnia, amely a teljes Univerzum meghódítására tör...

Tegnap a magyar szinkronos előzetesét csodálhattuk meg Thor legújabb kalandjának, ma két új karakterplakátot adott közre a stúdió. Az egyik hajaz a korábban bemutatott poszterre, csak ezúttal más szögből látható Thor és kedvese, Jane Foster, a másik azonban sokkal érdekesebb, mivel a Christopher Eccleston által játszott gonosz Malekith félprofilját vehetjük górcső alá.

A legutóbbi nemzetközi trailer szinkronos változatát láthatjátok az alábbiakban, ahol már bevizsgálhatjuk a szinkronhangokat is, bár nagy meglepetés - folytatásról lévén szó - nem fog érni bennünket. Thor november elején sújt le sötét világunkra, s ha a közreadott szinopszisban hinni lehet, ahhoz, hogy mindenkit megmentsen, fel kell áldoznia mindent. E nyelvi bravúr megfejtéseit várjuk a hozzászólásokban!

Múlt héten az Empire Magazine címlapján feszítettek a Thor: Sötét világ főszereplői, most pedig a Marvel Studió jóvoltából karakterposzterként láthatjuk őket viszont. A Tom Hiddleston által megformált Loki karaktere a beszámolók szerint annyira bejött a tesztközönségnek és a készítőknek, hogy utólag leforgattak még vele pár jelenetet, amivel kicsit megnövelik a játékidejét a filmben. Magyar - és nemzetközi - bemutató: 2013. november 7.

Közösségi oldalak

16,345RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,781FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés
  • Wolf: Pf…pont ők beszélnek, mikor kb ugyanúgy néznek ki?:D
  • Horváth Péter: Pedig Rey 10/10-es csaj volt a filmben. Sokkal jobb volt mint...
  • Reene: Nem hiszem, hogy színészek külseje miatt bukott. John Boyega szerintem...
  • Captain: Ja és nem ezért bukott valszeg, hanem azért mert elbagatellizált...
  • Captain: Hát pedig kedves cikkíró ahogy korábban már leírtam a casting valami...
  • Balage: ez nagyon beteg 🙂