hétfő, október 23, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Rendíthetetlen"

Címke: Rendíthetetlen

Nagyra értékelem, ha egy személy vagy személyek tortúráját bemutató film nem erőltet rá könnyedén felismerhető, olcsó eszközökkel sajnálatot, együttérzést a nézőre, mégis eléri, hogy a megfelelő érzelmeket keltse benne. Sőt, szerintem csak így lehet igazán közel hozni egy ilyen, vagy hasonló sztorit a célközönséghez. Vegyünk egy példát! Mikor szívszorító eseményt tár elénk egy jelenet, nem attól lesz igazán hiteles, hogy szinte felszólít rá a zene és minden egyes képkocka: ’No kérem, vegyék elő zsebkendőiket, most bizony sírni kell!’. Engem ezzel legalábbis képtelenség megnyerni. A gondolati oldalt tekintve pedig számomra a legkevésbé sem hatásos, ha közhelyes dialógusokkal, monológokkal utasítja a nézőt bármiféle film, hogy hogyan gondolkodjon az adott témáról.

Jövő héten, február 5-től vetítik a hazai mozik az Angelina Jolie rendezésében készült Rendíthetetlen című filmet, amely Louis Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét meséli el, amely méltó példát állít az emberi lélek legyőzhetetlen erejéről. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

A második előzetes magyar feliratos változata is megérkezett az Angelina Jolie rendezésében Rendíthetetlen filmhez, amely Laura Hillenbrand azonos című regényéből készült. A film Louis „Louie” Zamperini (Jack O’Connell) olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon...

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis „Louie" Zamperini (Jack O'Connell) olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

Az Universal Pictures stílszerűen az Olimpián sugározta az első felvételeket Louis Zamperini olimpiai futó elképesztően kalandos életét bemutató filmről, amelyet Angelina Jolie rendezett. A Laura Hillenbrand regényéből készült film forgatókönyvét többek közt a Coen-fivérek írták. Louis Zamperini élete izgalmakban bővelkedett: zűrös, utcai harcokkal tarkított gyerekkora ellenére egyetemre került, majd az 1936-os olimpiai játékon 5000 méteres futásban az USA csapatában indul, ahol ugyan érmet nem szerzett, de teljesítménye magát Adolf Hitler-t is lenyűgözte.

Angelina Jolie rendezésében és a Coen testvérek forgatókönyvével készül Laura Hillenbrand megtörtént eseten alapuló(!), magyarul Rendíthetetlen címen megjelent regényének adaptációja - a főszerepet játszó Jack O'Connell mellé a legújabb hírek szerint Garrett Hedlund, az Úton és a Tron: Örökség sztárja is csatlakozott.

Közösségi oldalak

16,150RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
248KövetőKövetés
23,839FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés