kedd, január 16, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Prometheus"

Címke: Prometheus

Még néhány nap, és a mozikba kerül Ridley Scott legújabb hagymázas rémálma, az Alien: Covenant. Nem kell fanatikus rajongónak lenni ahhoz, hogy a néző magában vagy – az elszántabbja! - a korábbi részeket újra ledarálva Alien-számvetést készítsen, és a felemás fogadtatású Prometheus-ból kiindulva felállítsa az új etappal kapcsolatos elvárásait. Van, aki több xenomorphot és még több „hentelést”, mások inkább a Prometheus által felvetett, már-már filozófikus kérdésekre várnak kielégítő(bb) válaszokat, köztük is a legfontosabbakra: vajon mit akarnak tőlünk a Tervezők? És miért kell ehhez a rendkívül szeszélyesen viselkedő fekete trutyi? Valami azt súgja, hogy Scott tartogat még némi meglepetést, és csak remélni merem, hogy kedvenc idegenünk által előszeretettel alkalmazott erőszakos orális aktusban a rendező minket, nézőket nem, csupán a film karaktereit részesíti!

A Prometheus 2-re még várni kell, hiszen egyelőre a forgatókönyvvel foglalkoznak és Ridley Scott hamarosan hozzálát a Mózes filmjéhez, amelyet 2014-ben szeretnének bemutatni. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mit fogunk látni a folytatásban. Mindenesetre a Dark Horse kiadónál megszellőztették, hogy a filmhez kötődő képregényen dolgoznak.

Akárcsak az Avatar-nál vagy a A Da Vinci-kód tette, a Vatikán most is támadni kezdett egy filmet, ami nem felel meg az általuk közvetített tanoknak - természetesen a közelmúltban bemutatott Prometheus-ról van szó. A Vatikán hivatalos újságja szerint Ridley Scott filmje, amely azt ígéri, hogy feltárja az emberiség eredetét, egy igen rossz ötleten alapul, szerintük "igen rossz ötlet kihívni magunk ellen istent"...

Ridley Scott Prometheus filmje eléggé megosztotta nézőközönséget: míg egyesek az év sci-fi-jének tartják (ami mondjuk nem nehéz a felhozatalt nézve), mások csupán egy értelmetlen látványfilmnek titulálják (Kenobi kritikája). A Moviefone kérése James Cameron rendező is adott egy rövid értékelést a filmről: "Élveztem a Prometheus-t, úgy gondolom remek film volt. Van ugyan benne pár dolog, amit másképp csináltam, volna de ez nem fontos, és amúgy is minden filmről elmondható."

A Prometheus október 11-én jelenik meg DVD és Blu-ray lemezen Amerikában (Itthon 2012. október 17-én) és a drágábbik lemez 23 perc extra jelenet fog tartalmazni filmből. Ma 10 perc megérkezett ebből a 23-ból, ami összesen 6 jelenetet takar, és amiben nincs benne a Michael Fassbender által alakított android valamint a Mérnök között lezajlott vágatlan, teljes párbeszéd, vagy a jóval hosszabb utolsó csatajelenet...

Már a bemutató előtt is elhangzott, hogy jó eséllyel folytatás fog készülni Ridley Scott Prometheus filmjéhez - aki pedig már látta filmet az biztosan rájött, hogy a rendező eleve számolt egy második résszel. Nézzük, mint mond erről maga az alkotó (SPOILER): "A kezdetektől fogva úgy dolgoztam, hogy benne legyen a folytatás lehetősége" - mondta Scott.

Hiába az óriási hype Ridley Scott Prometheus filmje körül, mégis a Madagaszkár 3 lett az első a hétvégi bevételi toplistán. A New York-i állatkert cirkuszba pottyant állatai 60.3 millió USA és további 76 milliós nemzetközi bevételt értek el - nem fog gondot okozni a 145 milliós büdzsé visszahozása. A Prometheus 50 milliós második helye az R-rated, azaz korhatáros filmek között nem számít rossznak, ráadásul 1000-rel kevesebb mozikban játszották, mint a Madagaszkárt

Azt nem állítanám, hogy Ridley Scott elkötelezett híve lennék, ugyanakkor drukkoltam az öregnek. Viszont mocorgott bennem a zabszem is, aggódtam, hogy a rendező 1979-es, A nyolcadik utas: a Halál remekművét mind színvonalában, mind súlyában kemény munka lesz túlszárnyalni. A Prometheus sajnos nem tudott savas vért pumpálni a legenda vérkeringésébe, mindhiába próbált rendezője újítani, nem lett egyedi, se nem filmtörténeti mérföldkő. Mégsem lehet hamvaiba fikázni a filmet. Hatalmas űrt pótol, iszonyat látvánnyal nyomuló, kicsit borzongató sci-fi, csupán egy hibája van.

A hétvégén több új poszter is érkezett: A sötét lovag – Felemelkedés plakátján Macskanő és a Denevérember látható, méghozzá szövetségesekként (Sokan szóvá tették, ám a gyatra minőség ellenére hivatalos anyagról beszélünk), a Prometheus posztere pedig kifejezetten a csütörtöki éjszakai vetítésre készült. Az első poszterét kapta meg a Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew Bomer, Joe Manganiello és Matthew McConaughey főszereplésével készülő férfisztriptízes Magic Mike,

A legújabb Prometheus anyag középpontjában a Charlize Theron által alakított Meredith Vickers áll, aki a Weyland Industries igazgatója, és egyben a minden képzeleten túlmutató küldetés vezetője. A videóban a filmből bevágott jeleneteken kívül Theron beszél a karakterről, valamint a Ridley Scott-tal való közös munkáról is.

A Prometheus legújabb, (update: nem hivatalos, forrás: Movieweb.com) nemzetközi posztere eltér az eddig látottaktól és a lezuhanó USCSS Prometheus-t láthatjuk rajta, valamint a legénység pár tagját, amint éppen az idegen bolygón menekülnek egy (kettő?) társuk elöl. Ha már lezuhanás, nézzétek meg az Intercom által feliratozott Leszállás című jelenetet, valamint a végső előzetest is, szintén felirattal (ne tévesszen meg senkit, hogy a videó nevében szinkronos van).

Már csupán három hét van a Prometheus premierjéig, és egy újabb TV Spot látott napvilágot, amelyből képet kapunk az eddig még sehol nem látott külsejű parazitáról (A videó elején rögzített pillanatképen is az látható), valamint nagy léptekben a fertőzést követő átalakulástól és a bekövetkező katasztrófát is láthatjuk. Bár a lény külseje eltér az eddigi Alien filmekből megismert arctámadótól, úgy tűnik, valami nagyon hasonlóval van dolgunk.

Közösségi oldalak

16,341RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,753FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések