szerda, január 24, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Phillips kapitány"

Címke: Phillips kapitány

Paul Greengrass rendezőtől már megszokhattuk a kompromisszumoktól mentes fellépést, legyen az akár egy politikai felhangokkal jócskán megtűzdelt, akciófilmnek álcázott háborús thriller (á lá Zöld zóna) vagy épp a negyedik Bourne film körüli forgatási mizéria.Greengrass nem szeret csapongani, sőt, nagyon is tudja, hogy mit akar. A valós eseményeken alapuló tengeri túszdráma így lesz a keze alatt sodró lendületű, akciófilmes elemeket felvonultató, körömrágós izgalmakat tartogató kalandfilm, ami furcsa módon még Tom Hanks-et is visszatéríti a megfelelő kerékvágásba.

Múlt héten a Végjáték sci-fire nyerhettetek 3 db páros jegyet, most azonban ismét a szokásos bianco, azaz bármelyik előadásra beváltható jegyekért megy a játék, melyek továbbra is a Filmtrailer.hu és a Mimozink.hu együttműködése jóvoltából kerülnek kisorsolásra egy kétórás ingyenes terembérleti lehetőséggel együtt.

Amerika alig csökkenő lelkesedéssel repteti Bullock-ot és Clooney-t az űrben, esély sincs rá, hogy mostanság talajt fogjanak. A Gravitáció továbbra is szárnyal, szinte elérhetetetlen magasságokban. Tom Hanks és Paul Greengrass rendező közös projektje, a Phillips kapitány is elstartolt a héten. A hétvége egyik hatalmas buktája bizony a nagyon beharangozott Machete-jé! A Machete gyilkol a házimozizásban fogja igazán kiélni virágkorát, s nagy valószínűséggel a mozis pályafutásának ezzel befellegzett.

November 7-től játsszák a mozik a Tom Hanks főszereplésével készült, megtörtént eseten alapuló Phillips kapitány filmet, amely a 2009-es szomáliai túszdrámát dolgozza fel. A filmet feliratosan vetítik a mozik, a magyar előzetes és poszter is itt van hozzá. Hivatalos tartalom: 2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól...

Phillips kapitány (Tom Hanks) 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózik Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadják meg a hajóját. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasítja, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadja magát. A kalózok Phillips kapitányt túszként magukkal hurcolják, és 2 millió dollár váltságdíjat követelnek a szabadon engedéséért cserébe. 3 nappal később a Navy SEALS kommandósai megérkeznek, hogy kiszabadítsák Phillips-et.

Közösségi oldalak

16,346RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,822FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés