csütörtök, január 18, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Pacific Rim"

Címke: Pacific Rim

Hogy mire is számíthat az, aki még nem látta a filmet? Robotok és történet felől nézve egy Transformers környéki marhaságra, míg a szörnyek olyan böszmék, hogy mellettük Godzilla is porbafingó óvodás. A sztorit tehát ennyivel elintéztem, mint ahogy a látványt is. Erre aztán panasz nem lehet, kitettek magukért rendesen. A Tűzgyűrű a rágógumi agyatlanságok legújabb példája, de mégis szerethető, s nem is fogom túlzottan savazni. Épp ellenkezőleg: minden gyakasága ellenére rohadtul szórakoztató popcorn mozi.

Bár napok kérdése, és a mozikba kerül a Tűzgyűrű, változatlan ütemben érkeznek hozz a marketinganyagok - a legújabb trailer az ellenállásra fókuszál, amit az emberek hoztak létre, hogy felvegyék a harcot a hatalmas Kaiju-k pusztítása ellen. A harcban azonban minden erőfeszítés ellenére vesztésre állunk, az utolsó esély pedig úgy tűnik, egy Raleigh Beckett (Charlie Hunnam), egy veterán jaeger pilóta és újonc társa (Rinko Kikuchi) kezében van...

A Warner Bros kissé aggódhat, hiszen A tűzgyűrű költséges alkotás az előrejelzések szerint nem fog annyi nézőt becsábítani a mozikba, mint amennyire szükség lenne a profithoz. Mindenesetre Kanye West megtette a tőle telhetőt, a rapper már láthatta a sci-fit és utána twitterén le is írta, hogy szerinte minden idők egyik legjobbja, Guillermo del Toro egy zseni és hozzátette, hogy ez nem csak egy szimpla robotos mű.

Lassan már emészthetetlen lesz az a töménytelen mennyiségű marketinganyag, amivel a Tűzgyűrű kapcsán a stúdió elárasztja az internetet - az elmúlt 24 órában egy színfalak mögött videó és egy vírusmarketing videó mellett egy további - a negyedik - trailer is érkezett, és akkor még nem is esett szó a folyamatosan adagolt poszterekről, melyeken immár nem csupán a robotok, de a szörnyek is külön megjelennek egyfajta erőbesorolási rendszerben.

Túl sok újat nem mutatnak nekünk a 2013. július 11-én mozikba kerülő Tűzgyűrű negyedik előzetesében, inkább csak afféle emlékeztető, hogy a nyár egyik leglátványosabbnak ígérkező filmje két hét múlva megérkezik... Hivatalos szinopszis: Amióta ember él a Földön, mindig félt attól, hogy egyszer ellenséges idegenek érkeznek a végtelenből: de mindig azt hitte, hogy az ismeretlen gonosz a csillagok közül bukkan majd elő. Pedig a Csendes-óceán alatt megnyíló kapu volt az..

Amikor Kaiju-nak nevezett óriási szörnyek serege bukkan elő az óceán mélyéről, olyan háború veszi kezdetét, amely életek millióit követeli és hosszú évekre kimeríti az emberiség erőforrásait. Hogy fel tudják venni a harcot a Kaiju-kkal, egy speciális fegyvert fejlesztettek ki: hatalmas, felfegyverzett robotokat – Jaeger-ek -, melyeket irányításához két, egymással agyi összeköttetésben álló pilóta szükséges. Úgy tűnik azonban, hogy még a Jaeger-ek is védtelenek a félelmetes szörnyek támadásaival szemben, ám a vereség küszöbén két szokatlan hős bukkan fel....

Megérkezett, s máris nézhető Guillermo del Toro gigaprodukciója, amelyben szörnyeket ugraszt óriásrobotok ellen, nem is kétséges az elképesztő látvánnyal fűszerezett rendrakás. Koppan az áll, szánkba repül a sült galamb, úgy összerakták ezt az előzetest, hogy csak pislog az ember. A Tűzgyűrű (Pacific Rim) a 2013-as év egyik legvárományosabb sci-fi/akció mozijává nőtte ki magát - legalábbis nálam. Ti mit gondoltok? Amerikai bemutató: 2013. július 12. Reméljük a magyar sem késik, mint a pesti gyors.

A Gipsy Danger nyilvánosságra kerülését több másik robot vázlata is követte követte: az immár ötdarabos bővült sorozatban egy ismeretlen nevű delikvens mellett a Striker Eureka, Coyote Tango és Crimson Typhoon nevű robotok vázlatai is előkerültek - jól látható, hogy a kétszemélyes változatok mellet három ember által irányított és szóló verziók is készültek. Bér ebben a felbontásban olvashatatlanok a feliratok, az azért látszik, hogy tervrajzok különböző nyelveken készültek, azt sugallva, hogy mindegy egyes robot más-más nemzetet képvisel. Ti milyen nevet adnátok a magyarnak ?

A tegnapi nappal több vírusmarketring anyag is napvilágot látott a Guillermo del Toro rendezésében készülő, Tűzgyűrű magyar címet kapott Pacific Rim filmhez - a cikk elején látható képen a "Gipsy Danger" nevű óriásrobot, azaz Jaeger műszaki terve látható, míg a lenti videóban az óriásszörnyek (Kaiju) egyikének San Francisco-i rombolását rögzítette egy kézikamera.

Rengetegen kíváncsiak rá, vajon hogyan fognak kinézni a Guillermo Del Toro rendezésében készülő Pacific Rim - a Tűzgyűrű magyar címet kapta, és 2013. nyarán kerül a mozikba -, film óriási szörnyei és az ellenük harcoló, hasonlóan gigantikus, felfegyverzett robotok. A San Diegoi Comic-Con fesztiválon egy szemfüles rajongó észrevett egy képkockát Del Toro digitális cége, a Miranda egy bemutatkozó kisfilmjében, amiről okkal gondolhatjuk, hogy a 1:15-nél rakétát kilövő robot nem más, mint a filmben is szerepelni fogó "Jaeger"-ek egyikre. (a cikk elején található képen is megnézhetitek).

Ezek ugyan még nem azok a képek, amire mindenki vár, de a Felhőtlen Philadelphia sorozat rajongói legalább szemügyre vehetik kedvenc sztárjukat, Charlie Hunnam-et, amint Guillermo del Toro-val és Idris Elba-val közösen a jövő nyár egyik igen sokak által várt filmjén, a Pacific Rim-en dolgoznak. Reméljük, rövidesen - ha más nem vázlatok szintjén - betekintést kapunk abba is, hogyan fognak kinézni a Kaiju-k ( A Földet letámadó gigantikus szörnyek), valamint a Jaeger-ek (Az ellenük harcoló emberi pilótákkal működő óriásrobotok).

A Comic-Con 2012 immár kevesebb, mint egy hét múlva indul, és ma két poszter is érkezett a fesztivált két kiemelt filmjéhez: a még idén mozikba kerülő A hobbit: Váratlan utazás-hoz és Guillermo del Toro Pacific Rim sci-fi-jéhez. A két anyag közül - bár valószínűleg A hobbit film rajongóinak száma jóval nagyobb - inkább az utóbbi az érdekes, ugyanis először kaphatunk képet arról, vajon mekkorák lesznek a Jaeger névre keresztelt óriásrobotok, amelyek pilótáikkal a fedélzeten a Földet elárasztó óriásszörnyekkel, a Kaijukkal szembeszállnak...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,774FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés