szombat, január 20, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Neil Jordan"

Címke: Neil Jordan

Amikor 200 évvel ezelőtt a megkeseredett Louis (Brad Pitt) elfogadja a velejéig romlott vámpír, Lestat (Tom Cruise) ajánlatát, és elfogadja az örök élet ajándékát, hamar rájön, hogy ez a sötét ajándék egyben átok is, mely örök gyilkolásra kárhoztatja. A vérrel, kéjvággyal és szenvedéssel átszőtt, sokkoló, mégis lenyűgöző vizuális elemekben bővelkedő film valósággal újradefiniálta a vámpírfilmek műfaját.

Amikor az egyik legkiválóbb vámpírfilm, az Interjú a vámpírral rendezője újabb vámpíros film forgatásába fogott - nem, sajnos nem az Anne Rice-féle Vámpírkrónikák folytatásába, pedig mekkora lenne! -, jóleső borzongás futott végig a hátamon. Augusztus elején láthatjuk Neil Jordan újabb vámpíros látomását, ami remélem, elég hagymázas lesz, s méltó az Anne Rice-klasszikushoz. Amíg tűkön ülve várjuk a végső produktumot, addig itt a feliratos előzetes a végzet asszonya Gemma Arterton-nal és a mindig szende (na jó, a Hannában nem!) Saoirse Ronan-nel!

Két “nővér” érkezik egy angliai tengerparti kisvárosba, Clara (Gemma Arterton) tűzrőlpattant modern nő, míg Eleanor (Sairoise Ronan) ártatlan és szégyenlős. A valóságban azonban sötét titok köti össze őket: anya és lánya ők, akik mindketten vámpírok. Eleanor már belefáradt, hogy 200 éve folyamatos menekülésben és kétségbeesetten keresi a helyet, ahol végre letelepedhet egy időre. Hamarosan azonban megtudja, édesanyja egész idő alatt a saját fajtájuktól védelmezte őt, A testvériség nevű titkos és brutális társaságtól.

Gemma Arterton mostanában Jeremy Renner oldalán boszorkányokra hoz szívbajt, rendrakásuk eredményét csütörtöktől láthatjuk a mozikban. Az élet azonban nem áll meg, a fiatal színésznő következő fellépésében vérre szomjazik, mivel vámpírt alakít. A film rendezője Neil Jordan számára kedves terepre tévedt, hisz korábbi munkája, az Interjú a vámpírral a műfaj legjobbjai közé tartozik. Hosszú sumákolás után végre mozgóképeket is láthatunk, bemutató még sehol.

Az érzelmekkel telített modern tündérmese főhőse Syracuse (Colin Farrell), egy ír halász, akinek az élete teljes fordulatot vesz, amikor egy nap egy gyönyörű és titokzatos nő (Alicja Bachleda) akad a hálójába. Syracuse lánya Annie (Alison Barry) meggyőződéssel hiszi, hogy a nő a mítoszok mágikus teremtménye, egy szirén, ám édesapja már menthetetlenül szerelmes lett...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,801FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések