szerda, október 18, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Lucy"

Címke: Lucy

Az elmúlt hétvége nálunk Luc Besson mennybemenetelével végződött, a Lucy című akcióthrillere Scarlett Johansson-nal a főszerepben szinte számottevő konkurens nélkül lépett a toplista első helyére. A Twister-klón A vihar magja újabb tornádós bőrlehúzás nem vezette meg és el a magyarokat a mozikba, úgyhogy viszonylag érdektelenségbe fulladva az 5. helyen végzett, ellenben a Csingiling és a Kalóztündér animációs mesével, ami meglepően szépen szerepelt, dobogós helyezésig küzdve fel magát.

A hétvégén a tengerentúlon Scarlett Johansson és Dwayne Johnson kelt birokra, s legnagyobb meglepetésre a Fekete Özvegy fektette kétvállra a Sziklát. Az előző két filmhez képest feleannyi moziban romantikázott Diane Keaton és Michael Douglas, így csak a nyolcadik helyig tudták feltornászni magukat a Szerelem a végzetemmel, míg az év elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Philip Seymour-Hoffman utolsó befejezett filmje, a John le Carré regényadaptáció Az üldözött limitált moziszám mellett is meg tudta szerezni a 10. helyezést.

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Luc Besson legújabb "agymenésének" főszereplője Scarlett Johansson, akit nemes egyszerűséggel szállítóeszköznek használnak, drogot csempésznek a testében, amit műtéti úton juttatnak belé. A probléma ott adódik, amikor a konkurencia elkapja, s vallatása közben a "szállítmánya" szó szerint felszívódik... a saját szervezetében. Lucy - Johansson karaktere - elképesztő változásokat tapasztal magán, az agya csúcsra pörög (á lá Csúcshatás), amitől lehengerlő szuperképességek birtokába jut, hogy aztán a Besson-filmekben megszokott egyszemélyes Terminátorrá válva rendet tegyen.

Scarlett Johansson, akit sokan a világ legszexisebb nőjének tartanak, a Bosszúállók-ban alakított Fekete özvegy szerepe után egy újabb szuperhős bőrébe bújhat a Luc Besson forgatókönyvével és rendezésében készülő Lucy című akciófilmben. A film sztorijának középpontjában egy nő áll, akit arra kényszerítenek, hogy saját testében csempésszen át kábítószert a határon...

Morgan Freeman is látható lesz a Lucy akció-thrillerben. Scarlett Johansson alakítja a főszerepet, aki kénytelen drogfutárként ténykedni, ám a csempészett szer bekerül a szervezetébe és különös képességeket ad a nőnek. Képes beletekinteni a közeli jövőben, tárgyakat tud mozgatni az akaratával, nem érez fájdalmat, stb. Morgan Freeman egy evolúcióval és az emberi agy tulajdonságaival foglalkozó professzort játszik, megpróbálja megtalálni a nőt, hogy figyelmeztesse hamarosan meg fog halni, de ő tud rajta segíteni.

Luc Besson egy ideig csak a forgatókönyvírással fog elfoglalva, a 2000-es évek elején nem rendezett filmet, mivel azt ígérte, hogy élete során csak 10 alkotást fog ledirigálni. Azonban kiderült, hogy mégsem tartja be a szavát. Az Arthur és a Villangók trilógia mellett megcsinálta a Adéle és a múmiák rejtélye kalandfilmet és a The Lady drámát, idén a Malavita akció-vígjátékkal érezik. Javában tervezgeti következő művét, a Lucy akciófilmre Scarlett Johanssont sikerült megnyerni...

Közösségi oldalak

16,136RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
248KövetőKövetés
23,736FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés