szombat, november 18, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Indiana Jones 5"

Címke: Indiana Jones 5

Nem is tudom hirtelen eldönteni, melyik a jobb hír: az, hogy elkészült az Indiana Jones 5. forgatókönyve, vagy az, hogy Shia LaBeouf idegesítően rosszul sikerült karaktere kimarad a folytatásból?

Amikor 2012-ben a Disney megvásárolta a Lucasfilm-et, mindenki (maga az érintett is) úgy gondolta, hogy George Lucas az üzleti tranzakciótól függetlenül azért továbbra is aktívan részt fog venni a Lucasfilm birtokában lévő franchise-ok elkészítésében. A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója után nem sokkal azonban kiderült, hogy hiába próbálta meg tanácsokkal ellátni és instruálni az új elnök, Kathleen Kennedy által felállított stábot, gyakorlatilag semmibe vették az ötleteit.

Rengeteg találgatás napvilágot látott már az Indiana Jones 5 környékéről, ami nagy eséllyel az utolsó darab lesz a sorozatban, amikor Harrison Ford a legendás régész bőrébe bújik. Sokan arra fogadtak, hogy a Indiana Jones Han Soloéhoz hasonló módon fog elbúcsúzni a franchise-tól - nos, aki erre vár, annak rossz hírem van: Steven Spielberg a THR-nek adott legújabb mélyinterjújában kategorikusan kijelentette hogy nem fogja kinyírni egyik kedvenc karakterét.

Múlt hónapban egy remek hír érkezett az Indiana Jones 5-tel kapcsolatban, miszerint Spielberg egész biztosan Harrison Ford főszereplésével készíti el a filmet - a...

A rengeteg pletyka és találgatás után most végre igazán remek hírek érkeztek a jó ideje tervezgetett Indiana Jones 5. kapcsán, méghozzá egyenesen Alan Horn, a Walt Disney elnökétől. A hírek szerint az új filmet a korábbi négyhez hasonlóan újra Steven Spielberg rendezi, és a főszerepbe is visszatér Harrison Ford.

A legutóbbi hír az Indiana Jones 5 kapcsán még az volt, hogy a Disney és Spielberg Chris Pratt-et szemelte ki rá, hogy átvegye kedvenc régész-kalandorunk szerepét a franchise-ban. Elárulták azt is, hogy a kezdetektől fogva egy James Bond-szerű sorozatot terveztek, amiben időről időre más színész veszi át zászlót...

Az új Star Wars filmek lázában úgy tűnik, a Disney teljesen elfeledkezett róla, hogy a rajongók egy másik nagy Lucasfilm klasszikus folytatására is várnak: Indiana Jones-ra. Nos, a helyzet nem teljesen ez, Bob Iger, a Disney CEO-ja ugyanis a Variety riporterének elárulta, hogy egyelőre minden erejüket leköti az Star Wars franhcise újraindítása. "Nagyon szeretnénk elkészíteni egy új Indiana Jones filmet, de jelen pillanatban alig érjük utol magunkat, először a Star Wars-t szeretnék útjára indítani." - nyilatkozta.

Steven Spielberg a héten Tintin kalandjai filmjének európai promóciós körútját rója (Magyar bemutató: 2011. november 3.), az Empire Magazine riporterének azonban beszélt két nagy népszerűségnek örvendő franchise, az Indiana Jones és a Jurassic Park folytatásáról is. Az Indiana Jones 5. kapcsán a következőket mondta: "George Lucas-t kell megkérdezned. Ő a főnök, csak ő árulhatja el először a sztorit. Így történt az eddigi négy film kapcsán is.

Jó ideje tudni, hogy Harrison Ford utoljára húzza fel Indiana Jones legendás kalapját az ötödik részben, és az sem titok, hogy Shia LaBeouf szeretné átvenni a régészprofesszor szerepét minden idők egyik legsikeresebb sorozatában, ám mindmáig kérdés, vajon Ford hogyan távozik a franchise-ból? A Showbiz Spy egy belső forrása szerint Harrison Ford azt szeretné, ha karaktere a létező legdrámaibb módon, a halála előtt adná utódának ikonikus tárgyait, ám ebbe azért George Lucas és Steven Spielberg is bele fog szólni...

Harrison Ford nagyon szeretné ha Sir Sean Connery szerepelne az Indiana Jones-sorozat ötödik epizódjában. A negyedik rész előtt is megkörnyékezték az idén 80 éves skót színészt, de nemmel válaszolt, mondván, túl idős ő már ahhoz, hogy romok között rohangáljon. Most azonban Ford biztos abban, hogy Connery kötélnek áll, mert az ötödik rész lesz az utolsó, és szép befejezése lenne a sorozatnak, ha az idősebb Jones is feltűnne benne....

UPDATE: Frank Marshall producer megcáfolta a hírt a Twitteren: "Az Indy 5-tel kapcsolatok pletykák teljesen alaptalanok. Semmi sem változott, nem kezdjük jövőre a forgatás, a sztorit illetően pedig még mindig a kutatási fázisban vagyunk" Már folynak az előkészületi munkák az Indiana Jones ötödik részéhez, sokak - és jómagam - számára az utolsóhoz, hiszen nem titok, hogy Harrison Ford most utoljára ölti magára kedvenc régészprofesszorunk gúnyáját, és a franchise továbbvitelében - ha lesz - minden bizonnyal Shia LaBeouf veszi át a címadó kalandor szerepét. Indiana Jones 5 forgatása jövő évben kezdődik, a sztori nagyrészt a Bermuda háromszög, az Atlanti óceán titokzatos helyszíne körül fog forogni.

Még korai lenne újjongani: Amikor George Lucas a negyedik rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága forgatókönyvét írta, szintén tett egy bejelentést, ami szerint Sean Connery Indy apjának szerepébe bújik, ám Connery mosolyva visszautasította a felkérést, mivel úgy gondolta, sokkal jobb karban van, mint a "fiatalúr", ezért igen abszurd lenne, ha az apját próbálná eljátszani a vele egykorúnak tűnő Harrison Fordnak. (megjegyzem, van benne valami...). A forgatókönyvet gyorsan átírták, és a film a vártnak megfelelően óriási kasszasiker lett Connery nélkül is.

Közösségi oldalak

16,214RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
250KövetőKövetés
24,174FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések