kedd, január 16, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "IMAX"

Címke: IMAX

Amerikában 2, nálunk 3 hét múlva érkezik a mozikba A dzsungel könyve legújabb adaptációja, amihez most egy új IMAX előzetes érkezett, melyben a hatalmas Ká (Scarlett Johansson) szembesíti (szó szerint) Maugli-t a múltjával

Bár hazánkban egyelőre csak a fővárosban, és ott is csak egyetlen helyen élvezhető, az IMAX kétségtelenül napjaink koronázatlan király a mozizás élményét tekintve. És bár a népszerűbb Hollywoodi filmek forgatásál szinte már alapkövetelmény, mindig nagyon keveset tudni a speciális technológiáról. Az IMAX egyszerre jelent filmformátumot, mozitermet, vásznat, hangrendszert és különleges eljárások alkalmazásával megalkotott filmképet is. A Cinema City 10 érdekességet gyűjtött össze, amit eddig biztosan nem tudtál a technológiáról.

Már csak két hetet kell várnunk rá, hogy sokak által "az év sci-fi-jének" titulált A holnap határa a mozikba kerüljön, a Warner Bros. pedig készített hozzá egy új, 3,5 perc hosszú IMAX trailert, amiben láthatunk pár új képkockát az időhurokba került katonák, Tom Cruise és Emily Blunt kalandjaiból.

A 007 Skyfall az első James Bond film, amely IMAX bemutatót fog kapni, és ez alkalomból egy exkluzív posztert is készített hozzá a Sony Pictures és az MGM, amiből egy darabot ráadásul magával vihetnek a legelső előadása jegyet váltó rajongók... Amerikában, természetesen. A sokadik előzetes is megérkezett hozzá a filmhez.

Paul W.S. Anderson, a Kaptár filmek szellemi atyja ismét alámerült a Resident Evil világába, hogy újabb dimenziókkal gazdagítsa a felesége, Milla Jovovich által megformált Alice történetét. Azonban a helyszín alapötletén kívül semmi újat nem nyújt a film, a korábbi részek kliséit variálja, azokat is meglehetősen ötlettelenül, ad hoc jelleggel, és így határozottan megtorpanásra kényszeríti a Kaptár franchise lendületét. Úgy tűnik, a Megtorlás képében megszületett a sorozat legfeleslegesebb darabja.

2012. augusztus 16-án 3D-ben érkezik a magyar mozikba az Emlékmás sci-fi - az IMAX előezetes magyar változata is megérkezett hozzá. Hivatalos szinopszis: A megvásárolható álommal végre elérhetővé válik a régi vágy: a világ olyan, amilyennek akarjuk. Csak ki kell fizetni. Isten hozott a Rekallnál, annál a cégnél, amely az álmokat emlékekké változtatja! Douglas Quaid (Colin Farrell) egyszerű gyári munkás - bár szereti gyönyörű feleségét (Kate Beckinsale), mégis valami többre vágyik a nyomasztó hétköznapoknál. Jelentkezik egy ígéretesnek tűnő vakációra: kéri, lássák el egy szuperkém emlékeivel.

Az IMAX mozikban vetítése kerülő rövid A sötét lovag – Felemelkedés előzetesben túl sok új dolgot nem láthatunk, csupán tovább erősíti a lenyűgöző atmoszférát, amit Christopher Nolan megteremtett, és a végső kockával újra felveti a kérdést: Mi lesz veled, Batman? Tartalom: 8 évvel később, hogy a sötét lovag legyőzte az ördögi Jokert, és önkéntes száműzetésbe vonult, egy terrorista, Bane érkezik Gotham városába...

A Born to Be Wild 3D egy gönyörű, az élet által írt történet az állatok iránti szeretetről, elkötelezettségről, segítségnyújtásról. A film két, vadállatoknak szánt árvaház életét, és az ott dolgozó emberek fantasztikus munkáját mutatja be. Borneo esőerdejében Dr. Birute Galdikas világhírú főemlőskutató üzemeltet orángután árvaházat, míg Kenyában Daphne Sheldrick elefántszakértő gondozza az egyedül maradt ormányos bébiket. Fő feladatuk, hogy megmentsék az árván maradt állatokat, felneveljék és gondozzák őket, hogy majd később a vadonba visszaengedve önálló életet kezdhessenek.

Néhány nappal ezelőtt már megmutattuk az Avatar bővített Speciális Változatához készített posztert, most azonban előzetesünk is van az ismét a mozikat ostromló alkotáshoz. A filmet augusztus 27-én kezdik el vetíteni a mozik, és több mint 8 perccel hosszabb lesz, mint a korábban bemutatott, és rekordot rekordra halmozó változat. Már csak az a kérdés, hogy 8 perc elég -e ahhoz, hogy újra tömegek menjenek megnézni James Cameron nagyszabású meséjét.

A 20th Century Fox új posztert készített a hamarosan újra mozikba kerülő Avatar-hoz ami több mint 8 perccel lesz hosszabb, mint a tavaly év végén bemutatott változat. James Cameron mozitörténelmet író 3D fantasy eposza szinte az összes rekordot megdöntötte, amit meg lehet: 750 milliós bevételt ért el az USA-ban, nemzetközi szinten pedig döbbenetes, 2,74 milliárd-ot, nyert Oscart, Golden Globe-ot, Az All Time USA és nemzetközi mozis bevételi listák első helyén kívül a DVD és Blu-Ray eladási toplistákat is vezeti.

Két új IMAX előzetes az egy hónap múlva- nálunk július 8-án, azaz 2,5 hónap múlva: vesszek meg, ha értem a forgalmazókat... - mozikba kerülő Shrek a vége, fuss el véle! /Shrek Forever After/-hez. Hivatalos tartalom: Miután megvívott a gonosz sárkánnyal, megmentette a szép királylányt és a hozzá tartozó birodalmat, mitévő legyen egy ogre? Nos, ha Shrekről van szó, ő egy csapásra otthonülő családapa lett. Ahelyett, hogy a falusiakat rémisztgetné...

A Marvel elindította a Vasember 2 /Iron Man 2/ hivatalos weboldalát. Az oldalon rengeteg anyag található, képek, képernyővédők, háttérképek és videók: nagy része ugyan már eljutott a célközönséghez, de vannak fent új dolgok is. Az alábbiakban a film főszereplőihez készült háttérképek (1024x768 px méretben) valamint egy IMAX trailernek nevezett előzetes látható, ami szinte teljesen ugyanaz mint az eddig látottak. Képek, tartalom a film adatlapján.

Közösségi oldalak

16,341RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,753FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés