kedd, október 16, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "hírek"

Címke: hírek

Az elmúlt pár hónap egyik legnagyobb Hollywood-i botránya James Gunn körül forgott, a Marveltz is tulajdonló Disney ugyanis néhány távoli múltból előkerült Tweet miatt lapátra lette az egyik legsikeresebb képregényes rendezőt, amivel nem csupán A Galaxis Őrzői franchise rajongóinak, de Gunn jóhéhány korábbi kollágájának a haragját is kivívta.

Amikor a Bosszúállók: Végtelen háború végén Thanos csettintése nyomán a szuperhősök fele porrá omlott, egy percig sem gondoltuk komolyan, hogy az érintett hősökkel a folytatásban már nem fogunk találkozni.

A Sony jelen pillanatban gőzerővel tolja a héten mozikba kerülő Venom filmet, azonban időközben kiderült az is, hogy a soron következő képregényes filmje a téma korábban már előkerült Morbius, a vámpír lesz, és az is megerősítésre került, hogy a címadó vámpírt a DC Jokerjeként megismert Jared Leto fogja alakítani.

Már előzetes jóslatok sem voltak túl biztatóak, azonban még azt is alulmúlta a múlt héten mozikba került új Predator – A ragadozó film: a 88 millióra taksált büdzséből mindössze 24 milliós USA nyitóhétvégét sikerült összehoznia.

A napokban több média - elsőként a The Hollywood Reporter - is foglalkozott egy, a napokban felreppent pletykával, amely szerint Henry Cavill és a Warner Bros. közötti tárgyalások nem zárultak sikerrel, ami alapján elág valószínűnek tűnik, hogy a színészt nem láthatjuk többet Superman szerepében. A különböző, meg nem erősített forrásokra hivatkozó cikkek után tegnap a Warner Bros is nyilatkozatott az ügyben, okosabbak azonban nem igen lettünk tőle:

Augusztus közepén óriási belejentés érkezett a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiától, amelyben állt, hogy az idei évtől egy új kategóriában is kiosztásra fog kerülni a legrangosabb filmes elismerés: a közönségfilmek kategóriájában. Ez röviden összefoglalva azt jelenti, hogy ezentúl nem csupán a komoly művészi és tartalmi értékekkel bíró, értékes alkotások kaphatnák meg a legjobb filmnek járó szobrocskát, hanem az olyan, elsősorban pénzügyi sikert megcélző blockbusterek is - mint az elmúlt években a mozikat elárasztó képregényadaptációk, Transformers vagy éppen Star Wars filmek -, amelyek eddig csupán a kisebb kategóriákért járó elismerésekért - főképp a vizuális kategóriában - indulhattak eséllyel.

Egészen idáig Die Hard Year One címen futott a hosszú évek óta fejlesztés alatt álló Die Hard 6 film, tegnap azonban bejelentették a hivatalos címet is, amin a mozikba fog kerülni: McClane. Korábban többször beszédtéma volt az is, hogy Bruce Willis csak egyfajta beugró, illetve "mesélő" szerepet kap a népszerű nyomozó ifjabb évet bemutató előzményfilmben...

Bár lassan 15 év telt el azóta, hogy a Wesley Snipes főszereplésével készült Penge francise utolsó filmjét láthattuk, úgy tűnik, a Marvel továbbra is lát még potenciált az azóta még a sittet is megjárt színészben, illetve az általa létrehozott karakterben, a Vice információ szerint ugyanis a stúdió két újabb projektről van komoly tárgyalásban vele.

A Venom film az legelső, 2017 tavaszi bejelentése óta úgy élt a köztudatban, hogy korhatáros, azaz R-rated lesz, a Sony többször megerősítette a rajongóknak, hogy a karakterhez és a témához illően a horrorfilmek világához közeli hangulatot és látványvilágot teremt majd a mozikban.

Amikor a Warner Bros. 5 évvel ezelőtt bejelenette, hogy készíteni fognak egy új Supergirl filmet, nem mondhatni, hogy a hír túl nagy port kavart volna a képregény- vagy mozirajongók körében - a legtöbben továbbra is csupán Superman "C" listás nővérét látták benne, akinek kedvéért aligha lettek volna hajlandóak beülni a moziba.

A Galaxis őrzői 3 sorsa egyelőre továbbra sem tisztázott, ám James Gunn tizenéves tweetjei miatti kirúgása egyre több ember szólal fel, és nagyon úgy tűnik, hogy a valóban sok támadásra okot adó tweet-ek ellenére a rendezőt szinte kivétel nélkül minden munkatársa és kollégája kedvelte, és szerettek vele együtt dolgozni. Az egyik leghangosabb a tiltakozók közül Dave Bautista, aki JaA Galaxis Őrzői-ben Drax-et alakítja, az ex-pankrátor pedig a hozzá illő stílusban, igen nyersen mondta el a véleményét a napokban a dologról.

Zack Snyder és Az Igazság ligája személyes tragédiával majd vádoskodásokkal terhelt történetét nem meséljük el részletesen újra, legyen elég annyi, hogy a vetítésről kissé - vagy éppen nagyon - csalódottan távozott rajongók temetes része szívesen megnézné Snyder gyakorlatilag készre vágott változatát.

Közösségi oldalak

16,290RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
26,869FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés
  • Balázs: ez zsír lesz
  • Johnny: Idióta Sony…építeni akarta a semmirevaló univerzumát és félt az...
  • Ganta: Sejteni lehetett…. ha egy film nem veszi magát komolyan a néző...
  • Sunike27: Szerintem k…. jó film lesz. Mindig is tetszett ez a karakter...
  • gumball: Tehát penge koppintás és így Wesley Snipes-t is kirúghatják a...
  • Clark: Nincsen benne Farkas Hugh Jackmannel meg se nézem.