kedd, november 21, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Godzilla"

Címke: Godzilla

"Nem mondom, hogy igen, ez lesz a meglepetés, de tényleg folyik a párbeszéd a crossover-ről. Szerintem fantasztikus lenne, ha a Tűzgyűrű univerzum csatlakozna a Legendary szörny univerzumához, teljesen logikus lépésnek tűnik. És a nagyszabású terveinkben szerepel is, hogy a harmadik (Tűzgyűrű) film után ez akár meg is történhet."

Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai uralta a filmes toplistát az Egyesült Államokban a hétvégén, amelyre a Háborús hősök emléknapja (Memorial Day) is esik. Habár kritikánkban az egyik legfontosabb X-Men filmnek tituláltuk, bevételét tekintve korántsem emelkedik ki a korábbi részek, de még az idei kasszasikerek közül sem. Ennek ellenére még korai lenne az X-Men: Az eljövendő múlt napjait temetni (...). A páratlan páros, Drew Barrymore és Adam Sandler új közös vígjátéka, a Kavarás azonban elvérzett a gyilkos adamantium karmok alatt.

Mint a világon mindenhol, nálunk is a Godzilla tört az élre a hétvégi mozis toplistán, sőt mi több, az idei év legjobb nyitóhétvégéjét produkálta. Az UIP-Duna Film valami különös megfontolásból a szörnyek királya ellen indította a Seth Rogen és Zac Efron nevével fémjelzett Rossz szomszédság vígjátékot, talán hogy alternatívát nyújtson azok számára, akik nem kíváncsiak a szörnyfilmre. Az elképzelés bevált, s bár letaszítani nem tudta a trónjáról a szörnyek szörnyét, az árnyékában szép summát gyűjtött be.

Az elsöprő, 93.2 milliós hétvégi bevételt követően nem sokat várt a bejelentéssel a stúdió: A folytatás máris fejlesztés alatt van a Warner Bros.-nál. Gareth Edwards rendező visszatérése egyelőre nem megerősített, de korábban már beszélt róla, hogy vannak elképzelései róla, milyen irányba haladna egy potenciális folytatással...

GOD-ZIL-LA! Mint maga a szörnyek királya San Francisco fölé, úgy magasodott a hétvégi amerikai toplistán a többi film fölé az új Godzilla remake! Az Államokon kívül is nagy sikernek örvend a behemót, még egyszer 100 milliócskát könyvelhet el magának a produkció a nyitóhéten, ezzel nemcsak rentábilissá téve magát, de pár nap alatt némi hasznot is termelve. Kevésbé jól kezdett a Disney égisze alatt futó baseball-film, a Million Dollar Arm.

Nem csupán a film (kritikánk ITT), de maga a főszereplő Godzilla is meglehetősen sok kritikát kapott a Warner Bros legújabb reboot-jában - a legtöbben arra panaszkodtak, hogy a minden eddiginél hatalmas szörny meglehetősen kövérnek bizonyult. A film kapcsán megjelent Godzilla: The Art of Destruction könyvben láthatunk néhány további vázlatot is, amelyeket végignézve mindenki eldöntheti...

A legújabb Godzilla feldolgozás egyszerre ígér tradicionális és modern megközelítést, mindezt úgy, hogy autentikus marad. Utóbbit a legnehezebb megvalósítani, a legtöbb hasonló, földtől elrugaszkodott történettel bíró film itt szenvedi el a legnagyobb csorbát, és esik ki elsősorban azon nézők kegyeiből, akiknek pusztán a látvány már nem elég. Valami többre, egyedibbre vágynak. Lássuk, hogy vizsgázik ebből a szempontból a legújabb „monstre” mozi, miközben címszereplője leamortizál maga körül egy fél várost!

Lassan végre megértjük az új Godzilla film lényegét, a tegnap érkezett legújabb trailerben ugyanis már jól kivehető, hogy a korábbi anyagokban látott pusztítások egy részéért nem a Toho ikonikus szörnye, hanem az emberiség (pontosabban japán tudósok) által kreált, mutáns teremtények felelősek, amelyek kiszabadulnak a fogságból.

Egy újabb, másfél perc körüli, nemzetközi előzetest tett közzé a Warner Bros. a május 15-én mozikba kerülő Godzilla filmhez - főképp a szörny(ek) által okozott pusztítás nyomaiból kapunk új képkockákat, de a trailer vége felé úgy tűnik, (1:18-1:19 között) mintha egy pillanatra valami repülő lény is feltűnne.

A Godzilla második előzetese is megérkezett szinkronosan, és bár továbbra sem tiszta ki-kivel van, az biztos hogy jóval intenzívebb élményben lesz részünk, mint amit az 1998-as változat rádioaktív sugárzástól nagyra nőtt varánusza szolgáltatott. Gareth Edwards rendező az alábbiakat nyilatkozta a filmről:..

Újabb előzetes érkezett a Legendary Entertainment május 16-án mozikba kerülő Godzilla filmjéhez, amelyben jópár új jelenetet láthatunk, a plakátról pedig bebizonyosodik az is, hogy filmvásznon eddig soha nem látott méretben fog feltűnni a Toho ikonikus óriásszörnye. Bár a film hivatalos oldalán álló tartalom szerint Godzilla az emberiség védelmére kel a tudomány által létrehozott rosszindulatú és az egész emberi fajt veszélybe sodró teremtmények ellen,

A Toho ikonikus szörnye, Godzilla most újjászületik, és olyan rosszindulatú teremtmények ellen veszi fel a harcot, melyek az emberi arrogancia és tudomány következtében az egész létezésünket veszélybe sodorják... © filmtrailer.hu

Közösségi oldalak

16,224RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
250KövetőKövetés
24,239FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés
  • Ganta: Már a Nolan féle Batman után pihenőre kellett volna rakni szegény...
  • ingyombingyom: pfff… hát erre mi a sz*rt lehet mondani?! Affleck is...
  • Wayne: Nem rajongok az ilyen agyatlan látványfilmekért, se Dwayne Johnsonért,...
  • Ganta: Gondolom nagy zúzda lesz…. de értelme semmi. Nem értem minek ez...
  • kompi: Cserélve, köszi!
  • kompi: 🙂