csütörtök, január 18, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Get Low"

Címke: Get Low

Ugyan megfogadtam, hogy kerülni fogom a közhelyesnek hangzó „jutalomjáték” kifejezést, mégis ez a legtalálóbb jelző Robert Duvall filmbéli teljesítményére. Félreértés ne essék, A temetésem szervezem nem a legjobb filmje eme színészóriásnak, akit több mint száz filmes szerepéből több mint ötvenszer jutalmaztak már ilyen-olyan díjakkal (köztük egy Oscar és négy Golden Globe díjjal), de az emberi lélek mélységeire ajtót nyitó alakításai közül az első tízbe könnyű szívvel besorolható. A végre hazánkban is bemutatott film igazi élményt nyújt azok számára, akiknek a mozi nem pusztán a halláscsökkenés határán billegő térhangzást és a gigantikus vászonra vetített, szemet bökően tűéles képet jelenti, hanem emberi történetekre és igazi drámai alakításokra szomjúhoznak.

Megérkezett az első előzetes a Bill Murray és Robert Duvall nevével fémjelzett Get Low című filmhez. Az igen morbidnak tetsző alkotás főhőse Felix Bush (Robert Duvall), aki szinte egész életét remeteként élte, így rejtélyes élete miatt mindig is sok érdekes történet keringett róla. Hogy tisztázza a dolgokat, a helyi temetkezési vállalkozóval, Frank Quinn-nel (Bill Murray) halotti tort rendeztet magának, ahol szokatlan módon ő, vagyis az elhunyt él és virul, az esemény pedig inkább lesz egy nagy buli, mint gyászszertartás.

Felix Bush (Robert Duvall) egész életét vad, antiszociális emberként élte le, így szinte természetes, hogy a városban, ahol lakik, rengeteg rosszindulatú pletyka és mítosz kering róla. A "megváltást" saját temetésében leli meg, miután elbúcsúzik a földi élet terheitől, végre elegendő bátorsága lesz hozzá, hogy kiálljon az emberek elé, és mesélni kezdjen, sokkoló vallomást téve az okról, amiért elfordult az emberektől...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,778FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések

a-felaldozhatok-4-hirek