kedd, január 23, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "független"

Címke: független

A független filmgyártás nehezen elérhető alkotásai után érdeklődő közönség számára remek megoldást dolgozott ki a magyarhangya mozgalom, amely Európában elsőként Magyarországon indítja el közösség alapú filmforgalmazási modelljét, melynek egy része egy új típusú mozibérlet rendszer, a hangyaPASS. A mozgalom létrejöttének okai a film- és kultúraterjesztési modellek válsága, mely következében a független filmforgalmazók ellehetetlenültek.

E hét csütörtükön, január 20-án rajtolt el az idei, immár 27. Sundance Filmfesztivál, mely ezúttal rekord mennyiségű filmmel örvendezteti meg a független filmek szerelmeseit. A szokás szerint Utah-ban megrendezésre kerülő 11 napos eseményen nem kevesebb mint 29 ország 120 filmjét mutatják be, melyek közül 96 világpremier. Eme hatalmas filmes termés következtében a Sundance nemcsak hogy a legjelentősebb független filmes esemény a világon, de most már az Egyesült Államok legnagyobb filmes fesztiváljává is kinőtte magát.

A Catfish című független film volt az idei Sundance Filmfesztivál egyik legnagyobb durranása. Henry Joost és Ariel Schulman filmje egy dokumentarista jellegű romantikus történet a mai, modern, webes világból. Nev, a 24 éves new york-i fotós nem is számít rá, hogy mennyire megváltozik az élete, amikor MySpace oldalán üzenetet kap a 8 éves Abbytől. A lány le szeretné festeni Nev egyik fotóját, és ehhez kér engedélyt. A fiú szép lassan Abby egész családját megismeri, de az igazi izgalmak akkor kezdődnek, amikor "cyberrománcba" kezd a kislány nővérével, Megannel...

Szokás szerint januárban zajlott le, és múlt vasárnap, vagyis január 31-én ért véget a független filmek és filmesek Mekkájának tartott Sundance Filmfesztivál, melyet immár 26. alkalommal tartottak meg Utah államban. A fesztivál legfőbb díjait a Winter’s Bone című játékfilm és a Restrepo című dokumentumfilm vihették el. Az előbbi egy társadalmi dráma egy fiatal nőről, aki szembefordul drog-dealer apjával, hogy összetartsa a családját, míg az utóbbi egy háborús dokumentumfilm, mely egy afganisztáni osztag egy évét követi nyomon.

A Snow & Ashes egy kanadai háborús dráma egy haditudósítóról, Blaise Dumas-ról (Rhys Coiro), aki egy kelet-európai fegyveres konfliktusról ad híreket. Amikor a kanadai Québec városában tér magához a kómából rájön, hogy állandó fotós társa nem jutott haza vele. Blaise megpróbál visszaemlékezni a történtekre, és szép lassan összerakja, hogy sikerült kimenekülnie a háborús övezetből, és hogyan tűnt el társa.

Közösségi oldalak

16,343RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,815FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések

video

Tomb Raider trailer #2video