szerda, október 18, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Everest"

Címke: Everest

A megtörtént eseményeken alapuló kalandfilm lenyűgöző látványvilággal hódít, amely menthetetlenül magába szippantja a nézőt, a történet részévé emeli: szinte maga is együtt botladozik a csúcstámadók karavánjával a nyomasztó mélységek, a jégcsipkézett meredélyek és a hófödte sziklák között, miközben megküzd a hipotermia, a végtaglefagyás és az oxigénhiánytól fuldokló agy hosszúra nyúló agóniájával. Mindezt a fenyegetően fölébe tornyosuló „Föld istenasszonya” csontig hatoló hideget árasztó árnyékában! Isten hozott az Everesten!

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.

Szeptember egyik várva várt premierjévé lépett elő Baltasar Kormákur (Csempészek, 2 kaliber) új filmje, az Everest. A film valóban megtörtént eseményről, az 1996. májusában bekövetkezett hegymászó tragédiáról szól. Az esetről az expedícióban is részt vevő Jon Krakauer újságíró (az ő könyvéből készült az Úton a vadonba című film is) később könyvet is írt Ég és jég címmel, többek közt ez is az alapja a forgatókönyvnek. Igazán impozáns szereplőgárda gyűlt össze a filmhez: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Josh Brolin, Sam Worthington, Emily Watson, John Hawkes...

Baltasar Kormakur, a Csempészek rendezője ősszel lát hozzá az Everesthez. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy Josh Brolin, John Hawkes, Jake Gyllenhaal és Jason Clarke indulhat a csúcs meghódítására. Az izgalmas drámához Jon Krauker könyvét, az Into Thin Air-t használják fel, amelynek megírásakor a szerző rengeteg interjút készített.

1996-ban három csapat is megpróbálta megmászni az Everestet, de hatalmas hóvihar tört rájuk, amelyben nyolcan is odavesztek.

1924-ben egy brit férfi, bizonyos George Mallory arra vállalkozott, hogy elsőként nekivág a Mount Everest megmászásának. Társával Andrew Irvine-nel azonban sosem tértek vissza, és expedíciójuk sikerét is homály fedi. 75 évvel később egy amerikai hegymászó, Conrad Anker felfedzi Mallory holttestét. Ankert nem hagyja nyugodni a rejtély, így 2007-ben, Leo Houldinggal az oldalán visszatér az Everestre, hogy megtegyék Mallory-ék túráját, a korabeli felszerelésekkel. Így talán megérthetik mi is történhetett a két brit férfivel...

Közösségi oldalak

16,136RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
248KövetőKövetés
23,736FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés