szerda, január 17, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "David Fincher"

Címke: David Fincher

Még néhány nap, és a mozikba kerül Ridley Scott legújabb hagymázas rémálma, az Alien: Covenant. Nem kell fanatikus rajongónak lenni ahhoz, hogy a néző magában vagy – az elszántabbja! - a korábbi részeket újra ledarálva Alien-számvetést készítsen, és a felemás fogadtatású Prometheus-ból kiindulva felállítsa az új etappal kapcsolatos elvárásait. Van, aki több xenomorphot és még több „hentelést”, mások inkább a Prometheus által felvetett, már-már filozófikus kérdésekre várnak kielégítő(bb) válaszokat, köztük is a legfontosabbakra: vajon mit akarnak tőlünk a Tervezők? És miért kell ehhez a rendkívül szeszélyesen viselkedő fekete trutyi? Valami azt súgja, hogy Scott tartogat még némi meglepetést, és csak remélni merem, hogy kedvenc idegenünk által előszeretettel alkalmazott erőszakos orális aktusban a rendező minket, nézőket nem, csupán a film karaktereit részesíti!

Házasság? Halálos lehet. Nick és Amy (Ben Affleck és Rosamund Pike) az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.

David Fincher arra vár, hogy a 20,000 Leagues Under The Sea remake-ből végre legyen valami. Utoljára 2011-ben jelentkezett mozifilmmel, ám ez nem jelenti azt, hogy az eltelt időben unatkozott volna. A House of Cards sorozat munkálatait felügyelte, az első két részt ő maga rendezte, a közönség és a kritika kedvelte a szériát, jön a folytatás. Fincher újabb tévés produkciót nézett ki magának, a Séria Series fesztiválon Rebekah Wray-Rogers producer elárulta, hogy az HBO megszerezte az Utopia angol sorozat jogait és hamarosan érkezik a remake.

Hiába örült a Disney, hogy az ausztrálok nagyobb összeggel támogatnák a költséges 20.000 Leagues Under the Sea kalandfilmjüket, a produkciónál sajnos kénytelenek voltak behúzni a vészféket. A forgatás a következő hónapban vette volna kezdetét David Fincher vezénylete alatt Sydneyben. A késedelem oka, hogy a készítők eddig nem tudták megtalálni a főszereplőt. Brad Pitt nem vállalta be, pedig győzködték a színészt, azonban a két fél nem jutott egyezségre. A színésznek egyébként is sok a gondja mind a magánéletben, mind szakmai téren.

Igen vaskos, közel 8 és fél perces előzetes A tetovált lány David Fincher-féle verziójához, amit jövő héten kezdenek el vetíteni az amerikai mozik, hozzák pedig 2012. január 19-én érkezik az InterCom forgalmazásában. Hamarosan kiderül tehát, vajon sikerült-e az ünnepelt rendezőnek és élvonalbeli kaszingjának felülmúlnia az ismeretlenségből előbukkant svéd kollégáit.

A NY Mag értesülései David Fincher rendező birtokába került Jason Starr 2009-es Panic Attack című regénye megfilmesének joga, és Fincher a közelmúltban létre is hozott egy produkciós céget - stílusosan Panic Pictures - amin keresztül tető alá akarja hozni a projektet. A történet középpontjában egy New York-i pszichiáter áll, aki tetten ér egy betörőt otthonában, majd bepánikol és lelövi. Az eset hatalmas médiabotrányt kelt, ám nem csupán a sajtóval és a befolyásuk alá kerül emberekkel, az áldozat bosszúra éhes bűntársaival is szembe kell néznie...

Stieg Larsson Millennium trilógiája első részének amerikai adaptációja David Fincher rendezésében kerül a mozikba. Tartalom: Negyven éve, egy családi összejövetel alkalmával titokzatos körülmények között eltűnt Harriet Vanger. Bár holttestet nem találtak, a lány nagybátyja, Henrik (Christopher Plummer) meg van róla győződve, hogy Harriet gyilkosság áldozata lett, a tettest pedig saját családjukbanm a Vanger-klánban kell keresni. Mikael Blomkvistet (Daniel Craig), egy börtönbüntetés előtt álló, lecsúszott újságírót bíz meg, hogy járjon a rejtély után, aki nem várt segítőtársra akad egy tetovált hacker lány, Lisbeth Salander (Rooney Mara) személyében.

A Columbia Pictures összedobta az első trailert Stieg Larson A tetovált lány svéd krimijének David Fincher-féle amerikai változatához - Daniel Craig játssza Mikael Blomkvist újságírót, Rooney Mara pedig Lisbeth Salandert,  a címadó lázadó hacker-lányt. Az előzetes korhatáros, a filmet december 21-én mutatják be a mozik. Tartalom: 40 évvel ezelőtt Harriet Vanger-nek nyoma veszett, eltűnt a szigetről, amit családja, a nagy hatalmú Vanger klán birtokol...

Kevin Spacey volt David Fincher legutóbbi filmjének, A közösségi hálónak az egyik producere, a két tehetséges filmes pedig most újra együtt dolgozik, ám ezúttal egy televíziós sorozaton. Spacey lesz a vezető producere illetve főszereplője a House of Cards című politikai drámaszériának, melynek első epizódjának rendezését vállalta magára Fincher. Az alkotás az azonos című 1990-es brit minisorozaton alapul, mely egyébként Michael Dobbs könyvének első mozgóképes változata volt.

2003 egy őszi éjjelén a Harvard egyetem programozója, Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) leült a számítógépe elé, és lázasan dolgozni kezdett vadonatúj ötletén. A kollégiumi szoba, amiben azelőtt folyamatos blogolás és programozás zajlott, hamarosan igazi kommunikációs forradalom színtere lett - most, hat évvel és 500 millió regisztrált felhasználóval a háta mögött Mark Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa...

A neve alapján egy angol futballistára emlékeztető színésznő, Rooney Mara (szerencsére külsőleg nem hasonlít rá) lesz a sárkánytetkós hackerlány, Lisbeth Salander, a készülő A tetovált lány amerikai remakejében. Így Mara kisasszony csatlakozott Daniel Craighez, hogy együtt nyomozzanak a David Fincher rendezte filmben. Akinek nem lenne ismerős Rooney Mara neve, az jobban szemügyre veheti a hölgyet az új Rémálom az Elm utcában filmben, illetve szerepelni fog Fincher Facebook filmjében, a The Social Networkben is.

Daniel Craig fogja játszani Mikael Blomkvist, A tetovált lány kegyvesztett, börtönbüntetés előtt álló újságíróját David Fincher sokat tárgyalt remake-jében, a szerződése pedig a trilógia fennmaradó két részére - The Girl Who Played with Fire" és "The Girl Who Kicked the Hornets - is kötelezi őt. Craig a tervek szerint ősszel, a Cowboys and Aliens forgatása után rögtön nekilát a forgatásnak, a filmnek már kitűzték a bemutatóját is: 2011. december 21. Egy korábbi pletykában Natalie Portman-t hozták szóba a címadó tetovált lány...

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,769FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések