Címkék Ezekkel megcímkézve: "Captain Phillips"

Címke: Captain Phillips

Paul Greengrass rendezőtől már megszokhattuk a kompromisszumoktól mentes fellépést, legyen az akár egy politikai felhangokkal jócskán megtűzdelt, akciófilmnek álcázott háborús thriller (á lá Zöld zóna) vagy épp a negyedik Bourne film körüli forgatási mizéria.Greengrass nem szeret csapongani, sőt, nagyon is tudja, hogy mit akar. A valós eseményeken alapuló tengeri túszdráma így lesz a keze alatt sodró lendületű, akciófilmes elemeket felvonultató, körömrágós izgalmakat tartogató kalandfilm, ami furcsa módon még Tom Hanks-et is visszatéríti a megfelelő kerékvágásba.

Phillips kapitány (Tom Hanks) 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózik Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadják meg a hajóját. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasítja, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadja magát. A kalózok Phillips kapitányt túszként magukkal hurcolják, és 2 millió dollár váltságdíjat követelnek a szabadon engedéséért cserébe. 3 nappal később a Navy SEALS kommandósai megérkeznek, hogy kiszabadítsák Phillips-et.

Ron Howard megtörtént eseményeken alapuló forma-1-es filmje, a Hajsza a győzelemért kapott két karakterposztert, a Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal főszereplésével készült Prisoners is. Tom Hanks két filmmel kapcsolatban is plakáton pózol, az egyik a szintén megtörtént eseményeken alapuló Captain Phillips, melyben szomáliai kalózok ejtik foglyul Phillips kapitányt - erre a filmre nyergelt át Paul Greengrass rendező a Bourne filmről -, a másik pedig a Saving Mr. Banks, ami arról szól, hogy Walt Disney hogyan vásárolta meg a Mary Poppins megfilmesítési jogait.

A Sony Pictures nyilvánosságra hozta az első előzetest a Tom Hanks főszereplésével készült Captain Phillips filmhez, amely Richard Phillips kapitány igaz történetét meséli el. Phillips 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózott Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadták meg őket. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasította, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadta magát...
- Hirdetés -

Közösségi oldalak

15,258RajongókTetszik
1,518Feliratkozó+1
240KövetőKövetés
20,333FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
  • Dante: És ha összejön és sikeres is lesz utánna jöhet egy BPRD trilógia is.
  • wolw: X-men képregény benne..Mekkora!:D
  • Wayne: Nagyon várom. Nagyon! :)
  • Patai Róbert: Nem tudja senki hogy mikor várható????
  • Tibo: Remélem elkészül, nagyon remélem.
  • GZ: Én azon lepődtem meg nemrég, hogy Gene Hackman is mikor visszavonult...