kedd, október 17, 2017
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Captain Phillips"

Címke: Captain Phillips

Paul Greengrass rendezőtől már megszokhattuk a kompromisszumoktól mentes fellépést, legyen az akár egy politikai felhangokkal jócskán megtűzdelt, akciófilmnek álcázott háborús thriller (á lá Zöld zóna) vagy épp a negyedik Bourne film körüli forgatási mizéria.Greengrass nem szeret csapongani, sőt, nagyon is tudja, hogy mit akar. A valós eseményeken alapuló tengeri túszdráma így lesz a keze alatt sodró lendületű, akciófilmes elemeket felvonultató, körömrágós izgalmakat tartogató kalandfilm, ami furcsa módon még Tom Hanks-et is visszatéríti a megfelelő kerékvágásba.

Phillips kapitány (Tom Hanks) 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózik Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadják meg a hajóját. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasítja, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadja magát. A kalózok Phillips kapitányt túszként magukkal hurcolják, és 2 millió dollár váltságdíjat követelnek a szabadon engedéséért cserébe. 3 nappal később a Navy SEALS kommandósai megérkeznek, hogy kiszabadítsák Phillips-et.

Ron Howard megtörtént eseményeken alapuló forma-1-es filmje, a Hajsza a győzelemért kapott két karakterposztert, a Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal főszereplésével készült Prisoners is. Tom Hanks két filmmel kapcsolatban is plakáton pózol, az egyik a szintén megtörtént eseményeken alapuló Captain Phillips, melyben szomáliai kalózok ejtik foglyul Phillips kapitányt - erre a filmre nyergelt át Paul Greengrass rendező a Bourne filmről -, a másik pedig a Saving Mr. Banks, ami arról szól, hogy Walt Disney hogyan vásárolta meg a Mary Poppins megfilmesítési jogait.

A Sony Pictures nyilvánosságra hozta az első előzetest a Tom Hanks főszereplésével készült Captain Phillips filmhez, amely Richard Phillips kapitány igaz történetét meséli el. Phillips 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózott Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadták meg őket. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasította, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadta magát...

Közösségi oldalak

16,129RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
248KövetőKövetés
23,730FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés
  • Balázs: Remélem én is, hogy ezekből a párhuzamokból tanulnak, és képesek...
  • kompi: Köszi, megoldva (reméljük véglegesen).
  • Wolf: Robi szerintem is 100% hogy meghal. Ez önfeláldozós dolog jó ötlet, ha...
  • Gumball44: Amerika kapitány már aláírta a szerződést az 5. részre is így...
  • Balázs: a videó nem elérhető 🙁
  • kompi: Érdekes. Simán benne van a pakliban, főképp azért, mert RDJ már...
  • Népszerű bejegyzések