szerda, január 17, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Byzantium"

Címke: Byzantium

Az augusztus egyik legjobban várt premierje számomra Neil Jordan újabb vámpírfilmje volt, amit aztán ügyes-bajos dolgaim miatt csak később sikerült megtekintenem, s így kritika csak egy hét csúszással készült belőle. De ami késik, nem múlik, ami akár Jordan mester jelszava is lehetne, hiszen majd két évtizeddel az Interjú a vámpírral után botlott ismét bele olyan vámpírtörténetbe, amit érdemlegesnek talált vászonra vinni. Moira Buffini saját színdarabját adaptálta, és ez határozottan érződik is a tartalommal telített dialógusokon. A Byzantium hazai pályán (lásd: romantika) is kenterbe veri az összes Alkonyatot együttvéve...

Amikor az egyik legkiválóbb vámpírfilm, az Interjú a vámpírral rendezője újabb vámpíros film forgatásába fogott - nem, sajnos nem az Anne Rice-féle Vámpírkrónikák folytatásába, pedig mekkora lenne! -, jóleső borzongás futott végig a hátamon. Augusztus elején láthatjuk Neil Jordan újabb vámpíros látomását, ami remélem, elég hagymázas lesz, s méltó az Anne Rice-klasszikushoz. Amíg tűkön ülve várjuk a végső produktumot, addig itt a feliratos előzetes a végzet asszonya Gemma Arterton-nal és a mindig szende (na jó, a Hannában nem!) Saoirse Ronan-nel!

Két “nővér” érkezik egy angliai tengerparti kisvárosba, Clara (Gemma Arterton) tűzrőlpattant modern nő, míg Eleanor (Sairoise Ronan) ártatlan és szégyenlős. A valóságban azonban sötét titok köti össze őket: anya és lánya ők, akik mindketten vámpírok. Eleanor már belefáradt, hogy 200 éve folyamatos menekülésben és kétségbeesetten keresi a helyet, ahol végre letelepedhet egy időre. Hamarosan azonban megtudja, édesanyja egész idő alatt a saját fajtájuktól védelmezte őt, A testvériség nevű titkos és brutális társaságtól.

jabb előzetest kapott Neil Jordan, az Interjú a vámpírral rendezőjének második vámpíros filmje, melyben Saoirse Ronan és Gemma Arterton játsszák a fő szerepeket. A film tavaly szeptember óra több fesztivált is megjárt - említésre méltó eredmények nélkül -, először május 31-én Angliában, majd ezt követően a június végén az USA-ban is a mozikba kerül. Magyar bemutatóról ezidáig nem tudunk. Tartalom: Két “nővér” érkezik egy angliai tengerparti kisvárosba, Clara (Arterton) tűzrőlpattant modern nő, míg Eleanor (Ronan) ártatlan és szégyenlős.

Gemma Arterton mostanában Jeremy Renner oldalán boszorkányokra hoz szívbajt, rendrakásuk eredményét csütörtöktől láthatjuk a mozikban. Az élet azonban nem áll meg, a fiatal színésznő következő fellépésében vérre szomjazik, mivel vámpírt alakít. A film rendezője Neil Jordan számára kedves terepre tévedt, hisz korábbi munkája, az Interjú a vámpírral a műfaj legjobbjai közé tartozik. Hosszú sumákolás után végre mozgóképeket is láthatunk, bemutató még sehol.

A hónapban megrendezésre kerülő Torontói Filmfesztiválon kerül először bemutatásra Neil Jordan, az Interjú a vámpírral rendezőjének Byzantium című új vámpíros filmje - a stúdió most nyilvánosságra hozott egy jelenetet belőle, hogy láthassuk mivel is lesz dolunk. A film leírása szerint két "nővér" érkezik egy angliai tengerparti kisvárosba, Clara (Gemma Arterton) tűzrőlpattant modern nő, míg Eleanor (Saoirse Ronan) ártatlan és szégyenlős...

Megérkezett az első kép Neil Jordan rendező Byzantium című filmjéhez, aminek fő szerepeiben Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Sam Riley, Caleb Landry Jones és Jonny Lee Miller látható. A film középpontjában két fiatal nő áll, akik egy névtelen angol kisvárosba érkezve azt állítják magukról, hogy 200 éves vámpírok.

Közösségi oldalak

16,344RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,771FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések

a-felaldozhatok-4-hirek

sicario-2-soldadovideo