szerda, december 12, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "Avatar"

Címke: Avatar

Végre elérkezett a nap, amikor már nem feltételes módban kell beszélni az Avatar folytatásáról: James Cameron végre elkezdte a forgatást!

Bár még csak a 40-et taposom, lassan komoly kétségeim kezdenek lenni az iránt, hogy még az én életemben a mozikba kerülnek az Avatar folytatásai. James Cameron rendező a las vegasi CinameCon fesztiválon elárulta nekünk, hogy az eredeti tervekhez képest most már 3, hanem 4 további filmben gondolkodnak, és mintegy mellékesen hozzáfűzte azt is, hogy nem kevesebb mint egy évvel későbbre tolják az Avatar 2. bemutatóját, ami így 2018. karácsonyán érkezik a mozikba.

James Cameron író-rendezőt a napokban interjúvolta az RTL, és Cameron elhintett némi információt a közelgő Avatar-filmekkel kapcsolatban. A produkció még mindig az előkészítési fázisban van, de a rendező reméli, hogy a munkafolyamat jelentősen fel fog gyorsulni, hála a filmes technika fejlődésének. "Még mindig a korai szakasznál tartunk", nyilatkozta. "Jelenleg a szoftver fejlesztése zajlik. Én írom a forgatókönyvet. A különböző teremtmények, karakterek és beállítások megtervezését már elkezdtük."

A mozifilmek és könyvek szoros kapcsolatában általában fordítva szokott történni, ám James Cameron rendező felkérte a sci-fi berkekben igen elismert Steven Charles Gould írót (a Hipervándor (Jumper) alapjául szolgáló regényt is ő szerezte), hogy készítsen el egy négy különálló regényből álló könyvsorozatot, amely a 2009-es Avatar filmen, valamint azok folytatásai alapján fog készülni.

Korábban már kiderült, hogy az Avatar folytatásainak egy része víz alatt fog játszódni és már ekkor biztosak lehettünk abban, hogy alaposan meg fogják izzasztani az effektekkel foglalkozó szakembereket. John Landau a NAB-on tartott előadáson mesélt arról, hogy jelenleg egy csapat azon fáradozik, hogy kitalálják, hogy a performance capture technológiát hogyan tudnák víz alatt is használni...

Bár korábban még maga is azt nyilatkozta, hogy szeretné elkészíteni a Battle Angel filmet, valamint Arnold Schwarzenegger is bízott benne, hogy a True Lies - Két tűz között 2., valamint producere lesz a Terminator 5-nek, James Cameron elárulta, egyetlen filmet sem fog rendezni az Avatar folytatásokon kívül, valamint mások filmjeinek produceri teendőit sem vállalja ezután.

Ma rántotta le a leplet James Cameron rendező az Avatar nagy izgalommal várt háromlemezes változatáról, ami még az eddigieknél is mélyebbre vezeti a rajongókat Pandora lenyűgöző dzsungelébe. A három lemezt tartalmazó doboz az egész világon novemberben kerül a boltok polcaira, Magyarországon november 17-én. A gyűjtemény a film három változatát tartalmazza, ezek közül az egyik – valószínűleg ezt szeretnék a legtürelmetlenebbül kézhez kapni a rajongók – egy egészen újra vágott változat; de vele további 45 percnyi kimaradt jelenet

Már írtunk arról, hogy James Cameron miképp tervezi az Avatar folytatását, de most azt is elmondta egy interjúban, hogy a második részre bizony még várni kell. Mivel minőségi munkát szeretni kiadni a kezéből, és nem szeretne csalódást okozni a rajongóknak, így valószínűleg leghamarabb 2014-ben kerülhet a mozikba az Avatar 2. Viszont ahogy azt előzőleg megírtuk, a második és a harmadik rész közt már nem kell túl sokat várni, egy, legfeljebb két év lesz a bemutatók közt, ugyanis rögtön egymás után forgatják majd a két részt.

Néhány nappal ezelőtt már megmutattuk az Avatar bővített Speciális Változatához készített posztert, most azonban előzetesünk is van az ismét a mozikat ostromló alkotáshoz. A filmet augusztus 27-én kezdik el vetíteni a mozik, és több mint 8 perccel hosszabb lesz, mint a korábban bemutatott, és rekordot rekordra halmozó változat. Már csak az a kérdés, hogy 8 perc elég -e ahhoz, hogy újra tömegek menjenek megnézni James Cameron nagyszabású meséjét.

A 20th Century Fox új posztert készített a hamarosan újra mozikba kerülő Avatar-hoz ami több mint 8 perccel lesz hosszabb, mint a tavaly év végén bemutatott változat. James Cameron mozitörténelmet író 3D fantasy eposza szinte az összes rekordot megdöntötte, amit meg lehet: 750 milliós bevételt ért el az USA-ban, nemzetközi szinten pedig döbbenetes, 2,74 milliárd-ot, nyert Oscart, Golden Globe-ot, Az All Time USA és nemzetközi mozis bevételi listák első helyén kívül a DVD és Blu-Ray eladási toplistákat is vezeti.

James Cameron nemrég az MTV-nél (a félreértések elkerülése végett: nem a Magyar Televíziónál) járt, ahol interjút adott, melynek természetesen főleg az Avatar volt a témája. A rendező bevallotta, szóba került, hogy az Avatar második és harmadik részét közvetlen egymás után, szinte párhuzamosan forgassák. A helyzetet könnyíti, hogy az Avatar nagyrészt számítógépes vizualizációval jön létre, a színészi munka is kicsit háttérbe tolódik, így nem probléma két filmet nagyobb megszakítás nélkül forgatni...

A LA Times riportere James Cameron-nal beszélgetett, aki többek közt azt is elárulta, hogy újra műsorra fog kerülni az Avatar a mozikban. A második résszel kapcsolatban pedig a következőket mondta: "Nagy figyelmet fordítok rá, hogy a második film Pandora egy új arcát mutassa be. Főképp az óceánra koncentrálok, ami ugyanolyan változatos és gazdag, ugyanolyan elképzelhetetlenül gyönyörű, mint az őserdő. Nem azt mondom, hogy nem fogjuk látni az első rész helyszíneit, sőt, épphogy többet fogunk belőle látni."...

Közösségi oldalak

16,315RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
27,443FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés