szombat, január 20, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "American Sniper"

Címke: American Sniper

A háború borzalmas. Chris Kyle (Bradley Cooper) pedig a borzalom nagymestere. Gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2001 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt; kilométeres távolságokból ugyanúgy, mint közelharcban, egy szál pisztollyal a kezében. A Pentagon dokumentációja szerint 160 ellenséges katonával végzett. Nem csoda, hogy úgy hívták: "el Shaitan", az ördög. A háború azonban nem diadalmenet...

A Warner Bros elkészítette az első előzetest a Clint Eastwood rendezésében készült American Sniper filmhez, amely Chris Kyle, a Navy SEAL legtöbb sikeres lövést leadott mesterlövészének memoirjain alapul. Kyle, akit csapattársai "Az ördög" becenéven említettek, 1999-től 2009-ig 150 sikeres lövést adott le, amivel a mai napig ő tartja a rekordot...

Miután Steven Spielberg tavaly augusztusban kilépett a projektből, Clint Eastwood vette át a rendezői posztot az American Sniper filmnél, amelyhez most a legújabb hírek szerint Sienna Miller is csatlakozik Bradley Cooper mellé. A film Chris Kyle, a Navy SEAL mesterlövészének memoirjain alapul, aki az Egyesül Államok egész katonai történelmének legtöbb megerősített "kiiktatását" végezte.

A Navy Seal egyik büszkeségéről, Chris Kyle életéről a Warner Bros fog filmet készíteni. Nem meglepő, hiszen a katona remek mesterlövész volt, Irakban szolgált és a hazafias töltetű témából könnyen közönségsiker lehet, ami gyakorlatilag hatalmas profittal ér fel. Kyle aktív szolgálata alatt hivatalosan 150 alkalommal talált célba, de állítólag ennél sokkal több sikeres lövést adott le.

Steven Spielberg következő filmje az American Sniper lehetett volna. A Warner Bros-hoz tartozik a produkció, aminek elkészítésébe a rendező saját stúdióját, a DreamWorks-t is bevonta. A Navy Seal-es mesterlövész akciófilmre azonban többet kell várni, ugyanis Spielberg kihátrált. Egyszerűen nem jutottak közös nevezőre a Warnerrel, ahol nem támogatták elképzelését és az által leadott költségvetést.

Steven Spielbeg eldöntötte, hogy mi lesz a következő filmje. A Warner berkein belül készítette volna el a Gods and Kings filmet, ám kiszállt a rendezői székből, de maradt a stúdiónál és bevállalta, hogy megcsinálja az American Snipert, amelynek főszereplője Bradley Cooper lesz.

A film a Navy Sealnél szolgált Chris Kyle memoárjából készül. A férfi 1999-ben lépett be a seregbe, majd mesterlövészként Irakban szolgált. Hamarosan megismerték és félték a nevét, az ellenség a The Devil (az Ördög) becenevet aggatta rá és vérdíjat tűztek ki a fejére.

Közösségi oldalak

16,345RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
253KövetőKövetés
24,791FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések