hétfő, október 15, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "A nyomorultak"

Címke: A nyomorultak

Tina Fey és Amy Poehler, a műsor házigazdái remek hangulatot teremtettek a hétvégén megrendezett 70. Golden Globe díjkiosztón, amely végül (filmes vonatkozásban) Az Argo-akció és A nyomorultak diadalával végződött. A maga filmes kategóriája mellett előbbi filmjével Ben Affleck a legjobb rendezőnek járó díjat is hazavihette, utóbbival pedig Hugh Jackman tehette zsebre A legjobb színész kategória nyertesének járó Arany Glóbuszt. Ugyancsak két díjat, A legjobb forgatókönyvét, valamint Christoph Waltz lévén a legjobb férfi mellékszereplőét kapta Tarantino Django elszabadul filmje.

Amikor 1980-ban Claude-Michel Schönberg és Alain Boubil eredeti ötlet alapján musicalt írt Victor Hugo klasszikus regényéből, A nyomorultakból, talán nem is sejtették, hogy az elkövetkező három évtized egyik leggyakrabban játszott darabját komponálják meg. A mű számtalan színházi előadást élt meg a világ számos színpadán, széles vásznon azonban a 25. évfordulójának díszelőadásától eltekintve még nem volt látható. Tom Hooper rendező, aki a tavalyelőtti A király beszédével megérdemelten vihette haza az Oscar arany szobrocskáját, nagy fába vágta a fejszét: eltökélte, hogy dalra fakasztja Hugh Jackman-t, Russell Crowe-t és Anne Hathaway-t egy eddig még sosem látott gigaprodukcióban. A négy Golden Globe jelölés önmagáért beszél.

A francia plakát után nem kellett sokat várni A nyomorultak magyar forgalmazójára sem, már elő is állt a hivatalos magyar poszterével a filmnek. Szintén napvilágot láttak a Dredd 3D, A rajtaütés, a Gyilkos Joe, a Lánybúcsú és a Börni, az eszelős temetős poszterei is, minden bizonnyal hamarosan feltűnnek szerte az országban a reklámfelületeken. Irány a moziba be!

Egy tajvani poszter érkezett a februárban mozikba kerülő Boszorkányvadászok filmhez - az alapfelállás ugyanaz, mint az októberben érkezett hivatalos plakáton, de a háttéren egy kicsit változtattak, ami valljuk be, jobban illik ehhez a filmhez. A nyomorultak új, francia plakátján ezúttal minden fontos szereplőt megtalálunk, a decemberben mozikba kerülő film első vetítései már megtörténtek...

Új előzetes érkezett A nyomorultak musical aktuális feldolgozásához. Akit esetleg nem győztek meg az általunk már korábban közzétett videóanyagok, talán ez az előzetes hatni fog rá, melyben több új jelenet is látható a filmből - ezek bizonyítják, micsoda nagyszabású mozi készült az alkotók jóvoltából. Karácsony és Szilveszter között ne szervezz programot, igazi megrendítő, lélekmelegítő, zsepkendőgyilkos szórakozásban lehet részed, ha december 27-étől megtekinted a musical műfaj föltámadását a mozikban!

Hugh Jackman és Russell Crowe után A nyomorultak két női főszereplője, Anne Hathaway és Amanda Seyfried is külön plakátra került - előbbi Fantine-t, a prostitúcióra kényszerült munkásnőt alakítja, aki a halálos ágyán megesketi Jean Valjeant, hogy gondját viseli lányának, Cosette-nek (Seyfried).

Tegnap este és a mai nap folyamán érkezett egy-egy karakter poszter A nyomorultak két főszereplőjének, a Hugh Jackman alakításában megjelenő Jean Valjean és a Russell Crowe alakította Javert nyomozónak. A Tom Hooper filmjében szereplő dalokat a megszokott módszerrel ellentétben nem stúdióban, hanem élőben rögzítik - az alábbi feliratos színfalak mögött készült videóban erről beszélnek a főszereplők.

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól – az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Hugh Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Russel Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine (Anne Hathaway), a munkásnő leányáról, Cosette-ről (Amanda Seyfried), az életük örökre megváltozik...

Nemrég kezdődött el a forgatása Londonban A nyomorultak musicalnak - érkezett is rögtön pár kép a helyszínről, melyeken Hugh Jackman látható, aki a főszereplő Jean Valjean-t alakítja. Victor Hugo klasszikusának adaptációját A király beszéde-vel Oscart nyert Tom Hooper fogja rendezni, Jackman "nemezisét", az irgalmatlan rendőrkopó Javert szerepét pedig Russel Crowe -ra bízták.

Nagyjából két hete jelentette be Hugh Jackman, hogy a Wolverine folytatás rovására úgy döntött, először a Tom Hooper rendezésében készülő A nyomorultak-at (Les Miserables) mozifilmet forgatja le - ma újabb hír érkezett a klasszikus regény és musical adaptációhoz. Cameron Mackintosh, a musical producere, aki segít a film elkészítésében is, bejelentette, hogy Russell Crowe is csatlakozott a szereplőgárdához...

Utoljára 1998-ban, Liam Neeson, Geoffrey Rush és Uma Thurman főszereplésével láthattuk a mozikban Victor Ugo A nyomorultak klasszikus regényének feldolgozását - a film igen gyengén teljesített, mindössze 14 millió dollárt hozott. Az Universal Pictures azonban a gyászos eredmény ellenére is úgy döntött, újra előveszi a témát, a rendezői pozícióra Tom Hooper-t (A király beszéde), forgatókönyvírónak pedig Bill Nicholson-t szerződtette le...

Közösségi oldalak

16,295RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
26,863FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések