csütörtök, december 13, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "A Dangerous Method"

Címke: A Dangerous Method

A Veszélyes vágy középpontjában három ember sajátos kapcsolata, egymásra hatása áll, amely közvetve kihatott a XX. századi gondolkodás egészére. Carl Gustav Jung, Sigmund Freud és Sabina Spielrein élete valami egészen egyedülálló módon gabalyodott össze, ahol a szakmaiság, a barátság, a szexuális tabuk és az elfojtott vágyak az évszázad legnagyobb gondolkodóit, a pszichoanalízis úttörőit hívták életre. Úgy tűnik, a mai társadalom legnagyobb rákfenéje az elfojtás, és egy jó kis anarchia kellene, ami kicsit felrázná az emberiséget, és kiforgatná sarkából a világot.

2012. március 15-én feliratosan mutatják be a hazai mozik David Cronenberg Veszélyes vágy című thrillerét, a Budapest Film elkészítette az előzetes magyar változatát is. Hivatalos szinopszis: Az első világháború előestéjén a feltörekvő pszichiáter, Carl Gustav Jung és mentora, Sigmund Freud kapcsolatát erősen felkavarja a problémás és gyönyörű tanítvány, Sabina Spielrein. A hármas életét tovább bonyolítja egy züllött kliens, Otto Gross feltűnése. A valós események által ihletett, Zürichben és Bécsben játszódó történet szenvedélyről, szexualitásról és intellektuális felfedezésről szóló sötét mese.

David Cronenberg új filmje, A Dangerous Method Sigmund Freud (Viggo Mortensen) és tanítványa, Carl Jung (Michael Fassbender) szakmai és magánéleti kapcsolatát mutatja be, közös szerelmükön, Sabina Spielrein (Keira Knightley) keresztül, akit Jung még egy igen veszélyes kísérleteibe is bevont. A film Christopher Hampton The Talking Cure című színdarabját dolgozza fel. © filmtrailer.hu

Megérkezett az előzetes David Cronenberg új filmjéhez, ami A Dangerous Method címmel a Velencei Filmfesztiválon fog debütálni - a főbb szerepekben Viggo Mortensen, Michael Fassbender és Keira Knightley lesz látható. A filmet a 2012-es Oscar-díjkiosztó egyik nagy esélyesének tartják. A film Sigmund Freud (Mortensen) és tanítványa, Carl Jung (Fassbender) szakmai és magánéleti kapcsolatát mutatja be, közös szerelmükön, Sabina Spielrein (Keira Knightley) keresztül, akit Jung még egy igen veszélyes kísérleteibe is bevont.

A Dangerous Method lett végül a címe az eddig The Talking Cure néven emlegett David Cronenberg filmnek, ami Sigmund Freud és tanítványa, Carl Jung csatáját mutatja be az éppen születés előtt előtt tudományág, a pszichoanalitika területén. Az első fotókon Viggo Mortensent és Michael Fassbendert láthatjuk, előbbi Freud, utóbbi Jung szerepében lesz látható a 2011-ben mozikba kerülő filmben. A főszereplőkön kívül Keira Knightley és Vincent Cassel is látható lesz.

Közösségi oldalak

16,316RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
27,453FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés