csütörtök, december 6, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "3D"

Címke: 3D

1967. Csen-zent a fiatal Pekingi egyetemistát – több ezer társával együtt – Belső- Mongóliába küldik, hogy írni és olvasni tanítsa a pásztorok egy nomád törzsét. Ám az új környezetben ő az, akinek tanulnia kell, mert a végtelen sztyeppén, ahol az ember a természet erőinek van kiszolgáltatva, új értelmet nyer a közösség, a szabadság és a felelősség fogalma; de leginkább a tiszteleté, amely a természet erői mellett a sztyeppék csúcsragadozóját a farkast illeti meg. Csen-zen a pásztorok intelmei ellenére, és tudtuk nélkül, magához vesz egy fiatal farkaskölyköt, hogy a farkasok életét, viselkedésüket tanulmányozza, mit sem sejtve arról, hogy tettével nem csak a bölcsek tanácsának, hanem a természetnek a haragját is kihívja maga ellen.

A DMG Entertainment, a StudioCanal és James Cameron közösen jelentették be, hogy minden idő egyik legjobb sci-fi-je és legjobban sikerült folytatása, a Terminátor 2. - Az ítélet napja újra a mozikba kerül, méghozzá digitálisan felújított 3D formában.

Bár az eddigi ismereteink szerint hamarosan - március 13-án - már a mozikba kerül a Need for Speed, a DreamWorks váratlanul úgy döntött, hogy az utolsó pillanatban még 3D-be konvertáltatja a filmet. Egyelőre nem tiszta, hogy a stúdió tényleg 38 nap alatt akarja-e összekapkodni a 3D átalakítást, vagy a bemutatót fogja odébb tenni, de az a tény, hogy pár napja a Super Bowl-on 4 millió dollárt költött rá, hogy a fél perces spot-ban felhívja a figyelmet a dátumra, inkább az előbbi megoldást sugallja.

A Pompeji Milo (Kit Harington), a rabszolgából lett gladiátor epikus történetét meséli el. Az ifjú szerelmbe esik Cassiá-val (Emily Browning), egy gazdag kereskedő gyönyörű leányával, akinek kezét egy korrupt szenátornak ígérik. Váratlanul a Vezúv vulkán lávát okádva kitör, és Milo-nak vassal kell utat vágnia az Arénából, hogy megkeresse és megmentse szerelmét, miközben a csodálatos Pompeji darabokra hullik körülötte.

Senki sem születik gladiátornak. Kitartással és kemény edzéssel lehet valakiből a cirkusz hőse. Rómában hamarosan felépül a Colosseum, és tohonya Timonak - akit kidobtak a gladiátorképzőből -, alaposan fel kell kötnie a gatyát, ha helyt akar állni a nyitóünnepségen.

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.

A CinemaConon jelentette meg Jim Gianopulos, a 20th Century Fox elnöke, hogy 2015-re várható a Charlie Brown animációs film. A Peanuts címre hallgató 3D-s alkotáshoz egy kedvcsináló előzetest is levetítették, e mellé a stúdió vezére még odaszúrta, hogy alkotásuk egészen forradalmi lesz, alapjaiban fogja megváltoztatni az animációs alkotások arculatát és a közönség el fogja dobni az agyát.

Bemegy az agyonvarrt karú orosz börtöntöltelék, az Avatarból szalajtott na’vi-kék kísérleti nyúl, a szájmenős kolibri, az introvertált homokos és a deresedő hajú tini egy közös helyiségbe… ja, nem-nem, ez nem egy vicc, hanem a Dreamworks új animációs filmje! A Télapó, a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér, az Álommanóként funkcionáló Homokember és Dér Jankó közös mesét kaptak, mert figuráik szétfeszítették saját történetük kereteit, s egy csapatba verbuválódva belecsaptak a lecsóba. Az év vége egyetlen karácsonyi hangulatú animációja bizony igazi instant öt az egyben, szigorúan felrázva és nem keverve!

2006-ban egy igen hangulatosra sikerült számítógépes játékadaptáció került a mozikba, amelynek folytatása hat évet váratott magára. Az első rész az Államokban épphogy elkerülte, hogy rentábilis legyen, világszinten azonban megduplázta a gyártási költségeit. Mégis talonba került, pedig műfajában meglepően jó darabként tarthatjuk számon, s a magam részéről titkon reméltem, hogy az első részhez méltó színvonalú történet esetén porolják le ismét a franchise-t. A folytatás Kinyilatkoztatás címmel a mozikban, s akkor lássuk a továbbiakban, hogy az első részben történtek után mennyire őrizte meg vendégmarasztaló jellegét a város, melynek neve: Silent Hill.

Paul W.S. Anderson, a Kaptár filmek szellemi atyja ismét alámerült a Resident Evil világába, hogy újabb dimenziókkal gazdagítsa a felesége, Milla Jovovich által megformált Alice történetét. Azonban a helyszín alapötletén kívül semmi újat nem nyújt a film, a korábbi részek kliséit variálja, azokat is meglehetősen ötlettelenül, ad hoc jelleggel, és így határozottan megtorpanásra kényszeríti a Kaptár franchise lendületét. Úgy tűnik, a Megtorlás képében megszületett a sorozat legfeleslegesebb darabja.

Íme, az első jelenetfotó, ami a Texasi láncfűrészes mészárlás hamarosan napvilágot látó új részéből megjelent. Szinte hallom, ahogy a sínek talpfáin ugrabugráló Bőrpofa a húsüzembe menet a Beatrice 8 óra munka című számát fütyörészi. A film 3D-ben kerül 2013. januárjában az amerikai mozikba, főbb szerepekben Alexandra Daddario (Percy Jackson és az olimposziak, Elhajlási engedély), Trey Songz, Scott Eastwood (Clint Eastwood fia) és Bill Moseley (1000 halott háza).

A Pixar 2003-ban nagy sikerrel bemutatott Oscar díjas mesefilmje, a Némó nyomában ismét a mozik szélesvásznán, ezúttal generált 3D-ben! Újra átélhetjük Pizsi kalandjait, miközben egy szem "porontyát" próbálja előkeríteni számtalan veszély közt. Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan...

Közösségi oldalak

16,315RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
27,401FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés

Népszerű bejegyzések