csütörtök, december 13, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "300: Rise of an Empire"

Címke: 300: Rise of an Empire

A 300: A birodalom hajnala két kiváló alapötletre épül: az egyik, hogy a tengerre viszi a csatákat, a másik maga Eva Green. Grandiózus látványorgia és tengernyi CGI vér - hogy fürdünk vagy fuldoklunk benne, csak ízlés kérdése! Jelige: tengeribetegek és mimózalelkűek kíméljenek!

Miután győzelmet aratott Leonidas 300 fős csapata felett, a perzsa hadsereg, Xerxés (Rodrigo Santoro) parancsnoksága alatt, észak felé indul, hogy leigázza a görög városállamokat. Az egymással állandó rivalizálásban álló két polisz, a demokratikus Athén és az oligarchikus Spárta kénytelen illékony szövetséget kötni a közös ellenséggel szemben: Athén igazi haderejét flottája jelenti, Themistocles (Sullivan Stapleton) vezetésével, míg Spárta kiváló gyalogos csapatokat képes a harctérre állítani...

2006-ban - tetszik vagy nem tetszik! - Zack Snyder a 300 című akciófilmjével kitörölhetetlenül letette a névjegyét a filmtörténelem asztalára, s elképesztő vizualitását hollywoodi sikk lett utánozni. Frank Miller és Lynn Varley képregényének adaptációja életre kelt, s Leonidas személyében igazi epikus főhőst (this... is... SPARTA!!!) és internetes mémt ajándékozott nekünk, egyszerű halandóknak. Jövőre itt a várva várt folytatás, amely szintén Miller egy képregényén, a Xerxes-en alapul. A sztori adaptálását maga Snyder végezte, aki a forgatókönyvírás mellett producerként is tiszteletét teszi, a rendezést azonban átadta kezdő kollégájának, Noam Murro-nak, aki sokmindent még nem igazán tett le az asztalra. Vajon méltó folytatást sikerült kreálnia Snyder 300-ának?

A Warner úgy döntött, hogy a 300: A birodalom hajnala fantasy-képregényfilmet mégsem mutatják be nyáron. Amerikában augusztus 2-től (nálunk augusztus 1-től) lehetett volna jegyet váltani, hogy lássuk, hogy Sullivan Stapleton miképp kaszabolja a gaz perzsa hódítókat. Egyúttal közzétették az új premierdátumot is, Noam Murro rendezése 2014 március 7-re került. A stúdió eléggé rizikósnak vélhette az augusztusi bemutatót, hiszen előfordul, hogy a közönség csalódik a felvonultatott nyári blockbusternek szánt popcornfilmekben és elmegy a kedvük a mozizástól.

Már jó ideje tudjuk, hogy az ausztrál Sullivan Stapleton fogja alakítani Themistokles-t a 300: Rise of an Empire-ben, most képet is kaptunk hozzá, hogyan fog festeni a Válaszcsapás sorozat dús szakállat növesztett sztárja. A másik képen a hajón vívott csata első pillanatait láthatjuk, amely Noam Murro rendező elmondása szerint új távlatokat nyit a sztoriban. "A hat különböző csata még nagyobb lesz más-más helyszínekkel és taktikákkal."...

A két friss poszter közül a 300: Rise of an Empire plakát valójában nem más, mint a film hivatalos logója - a hivatalos bemutató 2013. augusztus 2., így lassan érkezni kellene a komolyabb anyagoknak is hozzá. Ha valami lemaradt volna, a film Themistocles (Sullivan Stapleton, a Válaszcsapás sorozat sztárja alakítja) görög tábornok történetét meséli el, aki thermopülai csatával egy időben egy másik csatában vezette az Athéniakat a Perzsa hódítók ellen.

Közösségi oldalak

16,315RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
27,451FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés